Gymnáziu v Petržalke sa mal vyhrážať vystrieľaním a odpálením. Žiaci majú v stredu online vyučovanie


Foto: Gymnáziu v Petržalke sa mal vyhrážať vystrieľaním a odpálením. Žiaci majú v stredu online vyučovanie Foto: pexels.com

Ako informoval portál topky.sk, študenti Gymnázia Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke dostali v utorok 5. decembra riaditeľské voľno pre výhražný e-mail. Podľa spravodajského portálu Aktuality.sk pracovníci školy študentov, ktorí prišli ráno na vyučovanie, otočili a poslali domov. 

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave celý deň riešilo túto situáciu so školou a verejnosť ubezpečilo, že nedošlo k žiadnej streľbe. Páchateľ sa mal vedeniu gymnázia vyhrážať, že zabije niekoho zo zamestnancov. Ako uviedol webový portál news.refresher.sk, neznáma osoba mala riaditeľke školy poslať e-mail, v ktorom mala žiadať desať miliónov eur v kryptomenách. 

V prípade nesplnenia požiadavky vydierač mal hroziť vyvraždením a odpálením školy. V správe mal tiež napísať, že vlastní niekoľko automatických zbraní a výbušnín vlastnej výroby, ktoré mal umiestniť v škole. Okrem gymnázia v Petržalke dostali tento e-mail aj ďalšie stredné školy v Bratislave, Senci a Žiline

V stredu 6. decembra sa pre výhražný e-mail bude vyučovať dištančne na viacerých stredných školách. Bratislavský samosprávny kraj odporúča všetkým vzdelávacím inštitúciám vo svojej pôsobnosti zvážiť túto možnosť vyučovania počas stredy.


Aktualizované o 16:48 hod.

Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák počas tlačovej konferencii vyhlásil, že Národná kriminálna agentúra vedie vyšetrovanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Páchateľ sa mal v zaslanom e-maily vyhrážal, že v stredu 6. decembra odpáli výbušniny, ktoré mal nastražiť do viacerých škôl na Slovensku. Prezident potvrdil, že sa to týka najmä stredných škôl ale pripustil, že nevie naisto povedať, či nebudú v ohrození aj iné. 

Polícia sa snaží zamedziť možným hrozbám, preto do škôl v Bratislavskom, Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji, ktoré dostali výhražnú poštu, vyslala pyrotechnikov so psami. Ich úlohou bude hliadkovať a kontrolovať školské priestory. Policajný prezident pripustil, že školy budú uzatvorené do odvolania tejto rizikovej situácie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu