Tragédia na pretekoch Spartan Race. V bezvedomí skončil 47-ročný pretekár, boj o život prehral


Foto: Tragédia na pretekoch Spartan Race. V bezvedomí skončil 47-ročný pretekár, boj o život prehral Foto: Facebook/Spartan Race Slovakia

Známe vytrvalostné preteky Spartan Race, na ktorých si merajú sily muži a ženy z celého Slovenska, sa tento rok skončili tragicky. Ako uvádza letecká záchranná služba na sociálnom médiu Facebook, členovia bratislavskej posádky záchranárskeho vrtuľníka boli včera v popoludňajších hodinách vyslaní do vojenského obvodu v Malackách k jednému z pretekárov. Počas pretekov náhle odpadol a ostal ležať v bezvedomí.

Medzi bežcami bola prítomná lekárka, ktorá zahájila resuscitáciu. Následne v nej pokračovali privolaní záchranári. Lekár leteckých záchranárov v rámci resuscitácie použil aj automatický resuscitačný prístroj. Vzhľadom na to, že u pacienta došlo po obnovení obehu k následnému zlyhaniu, transportovali ho do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Počas prevozu bol pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Ako však dodáva portál Nový čas, svoj boj o život 47-ročný muž prehral. Jeho smrť danému médiu potvrdila jeho vzdialená príbuzná. Podľa svedkov ho mali niektorí účastníci ignorovať aj po tom, čo ho videli bezvládne ležať na zemi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu