Na hrade Devín budete môcť pozorovať vesmírne divadlo v spoločnosti profesionálov


Foto: Na hrade Devín budete môcť pozorovať vesmírne divadlo v spoločnosti profesionálov Foto: Ilustračné foto/Pixabay

Múzeum mesta Bratislava spolu so Slovenským zväzom astronómov zabezpečí verejnosti jedinečný zážitok. V exteriéroch hradu Devín organizujú pozorovanie vesmíru teleskopom v spoločnosti profesionálov, na ktoré môžete prísť v piatok 16. februára o 17:30 hod.

„Za ich výkladu a asistencie budete mať možnosť pozorovať nočnú oblohu a namieriť teleskop na vesmírne telesá, napríklad Jupiter, Mesiac, dvojhviezdy, ako i objekty hlbokého vesmíru, galaxie či hmloviny,” píše múzeum.

Na hrad prídite teplo obutý aj oblečený a nezabudnite si so sebou zobrať svietidlo s funkciou červeného svetla. Ak také nemáte, nevadí, stačí ak si obalíte obyčajnú baterku červeným celofánom, fóliou či látkou.


„Počas celého podujatia používajte výlučne červené svetlo, ktoré nenaruší prispôsobenie oka na tmu. Po osvetlení oka bielym svetlom baterky alebo displeja mobilu, trvá zraku opäť sa adaptovať na tmu minimálne 20 minút,“ upozorňuje múzeum.

Vstupné na podujatie je päť eur a lístky si môžete zakúpiť v pokladnici Hradu Devín, v pokladnici Starej radnice alebo na internete.

Miesto: Hrad Devín
Dátum: 16.02.2024 - 17:30    21:00




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu