Parkovanie priamo pred vchodom do paneláku? V Podunajských Biskupiciach nič výnimočné, samospráva chystá nápravu


Foto: Parkovanie priamo pred vchodom do paneláku? V Podunajských Biskupiciach nič výnimočné, samospráva chystá nápravu Foto: FB Anonymný účastník

Zaparkované auto pred vchodom do paneláku, alebo inej budovy nemá čo robiť. Zvyčajne na to upozorňujú aj tabuľky so zákazom parkovania, alebo priamo dopravná značka. V Podunajských Biskupiciach si však niektorí vodiči toto nepísané pravidlo vysvetľujú inak.

Fotografiu vozidla zaparkovaného v tesnej blízkosti vchodu do domu a priamo pred lavičkou na oddych zverejnil na sociálnej sieti miestny obyvateľ. Susedia ustavične parkujú priamo pred vchodom do paneláku. Toto auto na fotke je ešte veľmi dôsledný jedinec, ktorý nechal nejaké miesto pred lavičkou. Sú dni kedy je to auto úplne nacapené pri schodoch. A to aj napriek tomu, že sú to zdraví ľudia čo maji nohy, a v okolí je dosť parkovacích miest (večer možno o niečo menej, ale toto sa deje počas celého dňa),“ napísal anonymný užívateľ. „Je možné sa voči tomu nejak ohradiť? Je na tomto mieste vobec povolené parkovanie?“

Dôležitá je práve okolnosť, či je dané miesto vedené ako chodník. Podľa zákona schváleného na jeseň minulého roku totiž platí celoplošný zákaz parkovania motorových vozidiel na chodníkoch. Výnimku tvoria miesta osobitne vyznačené spravidla bielymi čiarami, alebo značkou, vtedy je parkovanie na chodníku povolené. Podľa fotografie je zrejmé, že čiary sa na danom mieste nenachádzajú. Zrejmé je však aj to, že len z obrázka sa nedá určiť, či ide o chodník, alebo súčasť vozovky.

Fotografia vzbudila na sociálnej sieti bohatú diskusiu.Napríklad užívateľka s menom Marcelocka napísala: „U nás sa to riešilo mestskou políciou a papučky boli vždy.“ Ďalší diskutujúci naopak prispievateľovi, ktorý na parkovanie upozornil, jeho aktivitu vyčítali. „Sedíte v okne a nahlasujete? Čo Vám vadí? Nemáte iné starosti? Nebráni vo výjazde,ani v prejazde. Nič neporušuje,“ zhodnotila pani Katarína.

O stanovisko sme požiadali samosprávu v Podunajských Biskupiciach. Zdá sa, že parkovaniu priamo pred vchodom do paneláku je koniec. „Problém s parkovaním v tejto lokalite, ktorý popisuje aj podnet, evidujeme a riešime ho. Predmetné miesto vyznačíme tak, aby nedochádzalo k podobným situáciám,“ oznámil Ján Borčin z referátu médií a marketingu miestneho úradu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu