Nepremeškajte výnimočný Trojkráľový sprievod. Začína už v sobotu na nádvorí Bratislavského hradu


Foto: Nepremeškajte výnimočný Trojkráľový sprievod. Začína už v sobotu na nádvorí Bratislavského hradu Foto: trajakrali.sk

V mnohých hlavných mestách Európy sa na sviatok Troch kráľov usporadúva výpravný sprievod ulicami. Inak tomu nebude ani v našom hlavnom meste. Štvrtý Trojkráľový sprievod začne už túto sobotu 6. januára o 14:30 hod. na nádvorí Bratislavského hradu.

Vstup na podujatie je pre všetkých voľný. Ako je zvykom, ústrednou témou sprievodu zostáva putovanie mudrcov za svetlom, ktoré ich vedie k dieťaťu v jasličkách.

Mudrci z ďalekých končín, reprezentujúci príslušníkov troch generácií a troch rás, k nám zavítajú – ako je už tradíciou – na chrbtoch kopytníkov. Cestu im ukážu malí hviezdonosci. Sprevádzať ich budú bubeníci, gajdoši a koledníci,“ píše sa v pozvánke na tohtoročný Trojkráľový sprievod.

Z nádvoria Bratislavského hradu sú diváci pozvaní nasledovať troch kráľov a hviezdonoscov v čele sprievodu na ich ceste za kométou. Nielen cieľ cesty, ale aj putovanie s kráľmi prinesie celému sprievodu mnoho prekvapení.


Miesto: Nádvorie Bratislavského hradu
Dátum: 06.01.2024 - 14:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu