Bratislavské fašiangy sú v sobotu. Na deti v maskách čakajú sladké šišky


Foto: Bratislavské fašiangy sú v sobotu. Na deti v maskách čakajú sladké šišky Foto: Facebook/BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Už zajtra 10. februára sa môžete v hlavnom meste ukázať v maskách. Samospráva organizuje druhý ročník Bratislavských fašiangov, a to rovno na troch miestach. Program je pripravený v priestoroch Starej tržnice, pred Zichyho palácom a na Námestí Nežnej revolúcie. Tam sa bude rozdávať tristo kusov sladkých šišiek s marhuľovou náplňou.

Pre deti je pripravený Staromestský fašiangový sprievod, ktorý štartuje o 10:00 hod. spred Zichyho paláca. Pôjde okolo Konskej fontány a cez Hviezdoslavove námestie so zastávkou pred starým divadlom SND.

Odtiaľ sa masky poberú cez Hlavné a Primaciálne námestie až za šiškami na Námestie Nežnej revolúcie. Svoju cestu ukončia pred Starou tržnicou, kde o 11:30 hod. prebehne vyhodnotenie masiek. Predtým sa s deťmi môžete ešte zúčastniť tanečného workshopu.

Zdroj: Facebook/Bratislava - hlavné mesto SR 


„Február je celý šedý a neveselý. Večerná fašiangová zábava bude ale opačná – farebná, veselá a plná pestrosti a sladkostí,“ píše mesto. Zábava pre dospelých začne o 19:00 hod. v Starej tržnici a bude končiť presne o polnoci.

Okrem Staromestského fašiangového sprievodu sa môžete zapojiť aj do toho v zoologickej záhrade. Počas neho bližšie spoznáte vlčiu svorku cez komentované kŕmenie vlkov, ktoré zoo chystá. Sprievod začne o 10:00 hod. pri výbehu medveďa hnedého.

Kompletný program Bratislavských fašiangov si môžete pozrieť na webovej stránke.

Miesto: Bratislava
Dátum: 10.02.2024 - 09:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu