VIDEO: Hajlovanie počas vedenia výboru? Takto sa Rudolf Huliak obhajuje


Foto: VIDEO: Hajlovanie počas vedenia výboru? Takto sa Rudolf Huliak obhajuje Foto: Facebook/Miroslav Žiak

Na sociálnej sieti sa objavilo video, na ktorom poslanec SNS a starosta Očovej Rudolf Huliak dvíha ruka a vyzerá, že hajluje. Zverejnil ho poslanec SaS Miroslav Žiak. Zo záznamu je zrejmé, že Huliak to robil priamo v priestoroch Národnej rady, počas zasadania výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, ktorému predsedá. 


Do vzduchu dvíha pravačku a dvomi prstami si pod nosom znázorňuje fúzy, čím odkazuje na nacistického vodcu Adolfa Hitlera. „Vysvetlím, vytrhnuté z kontextu. Opýtal som sa pána poslanca Saboa kde ho zase nafotili hajlovať, že sa to rozprávalo v Ta3 a tváril sa, že nevie o čom hovorím. Tak som mu ukazoval, ako nám ukazoval redaktor Ta3 a navyše Stohlová hneď povedala, že ma mali natočiť a zneužiť to proti mne. Toto je už špinavosť najvyššieho zrna,“ napísal Huliak v reakcii pod zverejneným videom

Nebol jediný

Pred nedávnom sa rovnako riešilo hajlovanie poslanca Progresívneho Slovenska a bývalého moderátora rádia Michala Saba. Fotografia mala narozdiel od tej Huliakovej vzniknúť v súkromnej situácii. Sabo následne odmietol, že by podporoval nacistickú ideológiu a za fotografiu sa ospravedlnil.


Pod príspevkom Miroslava Žiaka začali rýchlo pribúdať komentáre nespokojných ľudí. Huliaka vyzývajú, aby sa vzdal mandátu. „Klamstvo jedno cez druhé. Robíte si zo Slovenska veľkú prdel. Svet len krúti hlavou nad tou tuposťou. Je mi vás úprimne na Slovensku ľúto,“ napísal Martin. Iní si zas spomenuli na dopravnú nehodu šéfa SNS. 

„Ja že to bolo napodobňovanie Danka ako skúšal narovnať semafor a držal si pri tom čerstvo nalepený zub,“ žartuje Matej. Viacerí diskutujúci sa zhodli, že Huliak, aj napriek kontextu, hajlovať nemal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu