Nezmeškajte tohtoročnú vínnu cestu po Pezinku. Pivnice otvárajú svoje brány už druhú februárovú sobotu


Foto: Nezmeškajte tohtoročnú vínnu cestu po Pezinku. Pivnice otvárajú svoje brány už druhú februárovú sobotu Foto: Bratislavský kraj

Pezinské vínne pivnice a dvory opäť po roku otvoria svoje brány. Pre všetkých nadšencov vína sú v sobotu 10. februára 2024 v širšom centre mesta pripravené zastávky členov Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov. Podujatie organizuje občianske združenie Museum Vinorum v spolupráci s Malokarpatským múzeom v Pezinku.

Cena vstupenky pre jednu osobu je 41 eur, výhodnejšie vás ale vyjde navštíviť vínnu cestu v dvojici. Párová vstupenka sa totiž predáva za 59 eur. Zakúpiť sa dajú cez portál zavinom.sk alebo v Malokarpatskom múzeu v Pezinku počas otváracích hodín, teda od utorka do stredy od 9:00 hod. do 12:00 hod. a od 13:00 hod. do 17:00 hod. a v soboty v čase od 10:00 hod. do 16:00 hod.

V cene vstupenky je zahrnutý degustačný pohár s ryskou, sprievodca degustátora s mapou, dva bonusové kupóny na nákup vína v hodnote osem eur a štartovací balíček pozostávajúci z 55 kusov degustačných žetónov. „Množstvo degustačných žétónov za každú vzorku vína si určuje sám vinár podľa kategórie vína,“ upozorňujú organizátori.

Zakúpené vstupenky sa budú dať vyzdvihnúť od utorka 6. februára do piatka 9. februára v Malokarpatskom múzeu v Pezinku na vyznačenom mieste. Ak sa rozhodnete pre účasť na poslednú chvíľu, vstupenky budú v múzeu k dispozícii aj v deň podujatia.


Zoznam vinárstiev, ktorých vína budete môcť ochutnať:

Pavol Boriš
Vinárstvo a vinohradníctvo Merlaj
Víno Slezák
Víno Fraňo
Vinkovič – vinohradníctvo, vinárstvo
Víno Viťo
VVDP Karpaty
Vinohradníctvo a vinárstvo Krasňanský
Víno Hamšík
Vinárstvo Križanovič & Prievozník
Víno Krasnanský
Farebné vinárstvo
Víno Hacaj
Víno Matyšák
Vinohradníctvo a vinárstvo Skovajsa
Víno Ratuzky
Zámocké vinárstvo Šimák
Víno Satko – historická pivnica
VPS – Vinohradníctvo Pavelka a syn
Víno Hugo
Víno Ludvik
Vinkova ® – BIO vinohradníctvo a vinárstvo
Víno Rajnic
Vinárstvo Daniel Stríž
Limbašská pivnica Beno
Sykora Fine Wines

Miesto: Pezinok
Dátum: 10.02.2024 - 13:00    21:00




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu