Karlova Ves rieši situáciu s neprispôsobivými spoluobčanmi na Dlhých dieloch


Foto: Karlova Ves rieši situáciu s neprispôsobivými spoluobčanmi na Dlhých dieloch Foto: Facebook/Karlova Ves - aktuality a informácie, ktoré potrebujete vedieť

Mestská časť Karlova Ves spolu s mestskou a štátnou políciou rieši problém s neprispôsobivými spoluobčanmi. Obyvateľom Dlhých dielov, ktorí navštevujú predajňu Billa na Ulici Ľ. Fullu, alebo využívajú pešiu zónu medzi touto ulicou a Pribišovou, často prekážalo ich správanie.

Podľa samosprávy robili neporiadok, znečisťovali priestor pod schodiskom pri lekárni a pod predajňou, pili alkohol na verejnosti, vulgárne sa správali, niekedy dokonca prišlo aj k fyzickým konfliktom. Občania Dlhých dielov a aj starostka mestskej časti upozornili na tento problém Obvodné oddelenie Policajného zboru Karlova Ves.

„Policajné hliadky vykonávajú pravidelnú kontrolu námestia, ako aj osôb, ktoré sa tam zdržiavajú,“ informovalo Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave IV. S prichádzajúcou jarou budú kontroly častejšie a dôraznejšie. Karlova Ves zabezpečila tiež priestor pod schodiskom zaplechovaním a v súčasnosti tam nie je možné vykonávať hygienickú potrebu. Miesto kontroluje aj mestská polícia niekoľkokrát do dňa.



„Hliadky mestskej polície sa na lokalitu už dlhodobo zameriavajú v intenzívnejšej miere. Vykonávajú v nej niekoľkokrát do dňa, vrátane nočných hodín, preventívne kontroly zamerané predovšetkým na dodržiavanie verejného poriadku, rešpektovanie zákazu konzumácie alkoholu na verejnosti či udržiavanie čistoty a poriadku vo verejných priestoroch. Preverujeme tiež každý oznam prijatý prostredníctvom linky 159,“ potvrdila hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová. 

Ako uviedlo vedenie Karlovej Vsi, v tejto oblasti sa zvyknú zdržiavať aj ľudia bez domova. Pracujú s nimi sociálni pracovníci, ktorí ich spájajú s organizáciami, ktoré im v ich neľahkej situácii dokážu pomôcť, a to najmä poskytnutím nocľahu, stravy, ale tiež sociálnou prácou, v rámci ktorej majú možnosť riešiť svoju nepriaznivú životnú situáciu. Podľa hovorkyne mestskej polície nie je možné zakázať ľuďom prítomnosť vo verejnom priestore, nevhodné správanie či iné protiprávne konanie však ihneď riešia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu