Migaľ vs Pročko. Horúca hádka pred kamerami v parlamente


Foto: Migaľ vs Pročko. Horúca hádka pred kamerami v parlamente Foto: RTVS

Parlamentná chodba pred vstupom do rokovacej sály sa stala svedkom ostrej hádky Samuela Migaľa z Hlasu a Jozefa Pročka z hnutia Slovensko. Konflikt nastal počas rozhovoru, ktorý Migaľ dával verejnoprávnej RTVS a práve kamera tejto televízie roztržku zachytila.

Kým Migaľ dával rozhovor televízii, Pročko stál opodiaľ pri dverách do sály a počúval. Poslancovi Hlasu to bolo po chvíli evidentne nepríjemné a vyzval svojho opozičného kolegu, aby pokračoval a odišiel.

„Viete, čo mu vadí? Vadí mu, že som povedal, že zneužili covidové peniaze a svojej dcére dal naozaj za covidové peniaze spraviť klip,“ reagoval Pročko a podišiel smerom k druhému poslancovi. „Pán Pročko, dajte si viac liekov,“ odpovedal Migaľ.

Rozhovor pre televíziu sa v tom momente definitívne skončil a poslanci sa už bavili len medzi sebou. „Povedzte čo som robil, tu som slušne stál,“ snažil sa o vysvetlenie Pročko. „Vadí mi to,“ odpovedal Migaľ. Poslanci sa vzápätí priblížili k dverám rokovacej sály, kde pokračovali v hádke. Tá sa skončila potom, ako sa dvere sály otvorili a vyšiel z nich iný poslanec. Pročko vzápätí do sály vošiel a hádka sa tak skončila.

Médiá v národnej rade natáčajú rozhovory bežne na chodbách parlamentu a práve priestor pred rokovacou sálou je obľúbeným miestom nielen jednotlivých rozhovorov, ale aj straníckych vyhlásení. Video z hádky si môžte pozrieť na stránke Správy RTVS.


V novembri minulého roka vtedajší predseda parlamentu Peter Pellegrini obmedzil možnosť natáčania rozhovorov v budove národnej rady. Dôvodom bol incident medzi Igorom Matovičom z hnutia Slovensko a Jánom Mažgútom zo Smeru, ktorý sa odohral počas priameho vstupu do vysielania. Pre natáčanie rozhovorov, vyjadrení či živých vstupov Pellegrini vyhradil takzvané akvárium. Ide o pomerne malý priestor knižnice, ktorý sa nachádza v prízemí budovy. Neskôr došlo k prehodnoteniu obmedzenia a novinári tak môžu pracovať v celej budove.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu