Piatkový požiar vo Viničnom. Galbov mlyn nevzbĺkol prvýkrát


Foto: Piatkový požiar vo Viničnom. Galbov mlyn nevzbĺkol prvýkrát Foto: Martin Synák

Včera sme informovali o tom, ako v obci Viničné v skorých ranných hodinách vypukol požiar strechy trojposchodovej obytnej budovy. Požiar bol nahlásený krátko po 6:30 hod., na miesto okamžite vyrazili príslušníci z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, pridali sa k nim aj príslušníci zo Senca a Pezinka. Na pomoc si zobrali spolu 7 kusov techniky. 

Príčina požiaru je stále v štádiu vyšetrovania. Majiteľovi mala podľa predbežných odhadov vzniknúť materiálna škoda vo výške aspoň 200-tisíc eur.

Posledný požiar v tomto objekte bol pritom len pred pár mesiacmi, v októbri 2023, vo večerných hodinách. Vtedy horela vedľajšia budova. „V čase príjazdu hasičov na miesto udalosti bola požiarom zasiahnutá celá strecha, vrátane podkrovia. Hasiči požiar lokalizovali približne po šiestich hodinách,“ napísal k októbrovému požiaru hasičský zbor. 

Vo facebookovej skupine Viničné za k piatkovému vzniku požiaru začali vyjadrovať viacerí obyvatelia. „Takýmto štýlom tam ostanú len pozemky. Možno sa dozvieme aj príčinu požiaru. Vie niekto, čo sa tam plánovalo?“ pýta sa na sociálnej sieti Tomáš, čím nepiramo naznačuje, že nemuselo ísť o náhodu. Príčinu požiaru hasiči zatiaľ nezistili. Niektorí obyvatelia v diskusii špekulujú aj nad tým, či požiar nevznikol zámerne, aby ho majiteľ nemusel búrať. 

„Slovenský model podnikania. Zavrieť, nechať schátrať a potom objekt vyhorí...“ dáva otázku Edo pod príspevkom bratislavského župana Juraja Drobu. „Múka zmiešaná so vzduchom môže byť výbušnou zmesou,“ uvažuje zase iný diskutujúci. Ostatní ho však upozorňujú, že objekt nebol funkčným mlynom, ale hotelom, ktorý je mimo prevádzky už dlhší čas. 








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu