Bratislavská polícia chytila cez víkend 11 vodičov pod vplyvom alkoholu, bol medzi nimi aj kolobežkár


Foto: Bratislavská polícia chytila cez víkend 11 vodičov pod vplyvom alkoholu, bol medzi nimi aj kolobežkár Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Bratislavskí policajti prichytili viacero vodičov, ktorí viedli motorové vozidlá ale aj kolobežky pod vplyvom alkoholu. Policajná hliadka v nedeľu večer na Hodonínskej ulici obmedzila na osobnej slobode vodiča, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,69 promile. Ani nie hodinu po tejto previerke, polícia spozorovala to isté auto, ktorého vodičom bola už iná osoba. U tohto vodiča bol kontrolou zistený pozitívny výsledok dychovej skúšky 1,23 promile.  

S 1,40 promile v dychu jazdila 27-ročná vodička, ktorú na Staromestskej ulici kontrolovala hliadka dopravnej polície. Aj táto vodička bola obmedzená na osobnej slobode. Ďalší dopravní policajti zastavili 33-ročného vodiča, ktorý odmietol vykonať dychovú skúšku, a taktiež sa odmietol podrobiť odberu krvi u lekára. Po lekárskom vyšetrení bol prevezený na policajné oddelenie a do CPZ.  

V nedeľu krátko pred 10:00 hod. na Ráztočnej ulici v Bratislave ohrozoval jazdou pod vplyvom alkoholu 45-ročný vodič, ktorý mal výsledok dychovej skúšky 1,67 promile. Za víkend bolo celkovo na území Bratislavského kraja zistených 11 trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pozitívne dychové skúšky doplnili aj kolobežkári jazdiaci pod vplyvom alkoholu. Tých odhalili dopravní policajti hliadkujúci v Starom Meste.

️„Opäť vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Nebezpečnou jazdou môžete spôsobiť aj majetkové škody, ku ktorým by nemuselo vôbec dôjsť.  V žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu,“ zdôraznilo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu