V Dúbravke mal opitý muž zraziť dôchodkyňu na prechode pre chodcov


Foto: V Dúbravke mal opitý muž zraziť dôchodkyňu na prechode pre chodcov Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V nedeľu 18. februára v skorých ranných hodinách došlo k dopravnej nehode v mestskej časti Dúbravka. Vodičom mal byť 36-ročný Matúš N., ktorý šoféroval v pravom jazdnom pruhu po ulici Saratovská smerom na ulicu Mikuláša Schneidera Trnavského, pričom nedal prednosť 82-ročnej chodkyni. Tá v rovnakom čase prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. 

Pre silný náraz chodkyňa utrpela ťažké zranenia v oblasti hlavy, panvy a nôh, s ktorými bola prevezená do bratislavskej nemocnice. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá ukázala pozitívny výsledok viac ako dve promile.  

Muž bol hliadkou zadržaný a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie, kde bol umiestený do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

„Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností  nepožili,“ pripomína hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu