AKTUALIZOVANÉ: Na základnej škole v bratislavskej Karlovej Vsi došlo k výbuchu


Foto: AKTUALIZOVANÉ: Na základnej škole v bratislavskej Karlovej Vsi došlo k výbuchu

Na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v mestskej časti Dlhé diely došlo k výbuchu. Podľa dostupných informácií mala školníkovi v technickej miestnosti vybuchnúť v rukách 25 litrová fľaša s chlórom.

Pri nehode utrpel poranenia, preto musel byť prevezený sanitkou do Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Ako uvádza portál noviny.sk, školu nebolo nutné evakuovať, na mieste však zasahovalo niekoľko hasičov a záchranárov.

Aktualizované o 14:55 hod.

Ako uviedlo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, privolaní záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 53-ročného školníka, ktorý mal sťažené dýchanie, do nemocnice v Starom Meste.

Vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník zároveň dodal, že zamestnanec bol v tomto odbore školený. Po incidente bol pri vedomí aj komunikoval, do nemocnice išiel na pozorovanie. Vedenie samosprávy verí, že bude v poriadku.


Všetci žiaci, pedagogickí aj nepedagogickí pracovníci sú podľa samosprávy v poriadku, neboli ohrození na živote ani na zdraví. Rovnako nevznikli žiadne materiálne škody a vyučovanie pokračuje.

Hasiči skontrolovali školské priestory, najmä koncentráciu chlóru vo všetkých priestoroch. Pre nízke hodnoty vyučovanie v škole pokračuje bez obmedzení.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu