Polícia mala zadržať študenta strednej školy v Bernolákove. Zdôrazňuje, že to nesúvisí s výhražnými správami


Foto: Polícia mala zadržať študenta strednej školy v Bernolákove. Zdôrazňuje, že to nesúvisí s výhražnými správami

Ako informoval webový portál tvnoviny.sk, polícia v stredu 6. decembra zadržala študenta zo strednej odbornej školy v Bernolákove. Má sa to týkať podozrenia z rozposielania výhražných e-mailov, ktoré v utorok 5. decembra dostali viaceré školy na Slovensku. 

Študent mal podľa tvnoviny.sk tvrdiť, že ide o nedorozumenie a nič neposlal. Podľa polície môže byť páchateľov viac, aktuálne má vytypovaných viacero podozrivých osôb. V utorok 5. decembra mali dve stredné školy v Bratislave a jedna v Senci dostať výhražnú správu s podmienkou zaslať 10 miliónov eur v kryptomenách.

V opačnom prípade sa páchateľ vyhrážal, že v stredu 6. decembra príde do týchto škôl a vystrieľa a odpáli ich. Rovnaký e-mail mali dostať aj niektoré školy v Žilinskom a Prešovskom kraji. Vedenie škôl presunulo z tohto dôvodu výučbu do dištančnej formy.


Aktualizácia 12:48 hod.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave informovalo na sociálnej sieti, že policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci aktuálne preverujú podozrenie z možného protiprávneho konania jedného zo študentov strednej školy v Bernolákove. 

Zároveň však zdôrazňuje, že táto udalosť nesúvisí s výhražnými správami smerovanými voči školám na Slovensku, o ktorých informoval prezident policajného zboru. Situáciu naďalej sledujeme a budeme vás o nových zisteniach postupne informovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu