Po Petržalke sa veselo prechádzal bobor. Obyvatelia sa mu smejú, že má nadváhu


Foto: Po Petržalke sa veselo prechádzal bobor. Obyvatelia sa mu smejú, že má nadváhu Foto: Facebook/BRATISLAVA - PETRŽALKA

Bobry sú stálymi obyvateľmi Petržalky už niekoľko rokov. Po príchode jari sa začali opäť prechádzať v miestnych lesoch a Petržalčania sa z ich návratu mimoriadne tešia. Jedného z nich sa podarilo natočiť Petrane. Bobor si veselo vykračoval v jej tesnej blízkosti.

„Pocta, že sa vrátili, vždy patrili do našej prírody a tých niekoľko stromov, čo potrebujú na svoje hrádze, sú smietka oproti výrubu národných parkov a drevu vyvezenému do zahraničia…“ píše Tatiana. Nie všetci však bobrov vítajú s otvorenou náručou. 

„Sú premnožené a likvidujú stromy okolo jazier,“ myslí sa Jana. Bobry sa v Petržalke pohybujú v blízkosti príbytkov najmä pre výstavbu, ktorá postupne zužuje ich prirodzené obydlie. V súvislosti s bobrom na Petraninom videu existuje však jedna téma, ktorá Petržalčanov nerozdeľuje.

Všetci sa zhodli na tom, že je bobor mimoriadne veľký. Pod príspevkom sa nachádza mnoho komentárov o tom, aký je „vypasený“. „Čo tie škrečky žerú v Petržalke preboha…aký veľký,“ žartuje Marcel. „Poriadny kus,“ vraví zas Anna.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu