V Petržalke opäť otvorili ikonickú pekáreň. Názory na ňu obyvateľov rozdeľujú


Foto: V Petržalke opäť otvorili ikonickú pekáreň. Názory na ňu obyvateľov rozdeľujú
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/BRATISLAVA - PETRŽALKA

Ikonická pekáreň na Budatínskej 36 je opäť otvorená. Prvá bratislavská pekárenská a.s. znova privítala svojich návštevníkov. Otvorená je v pracovné dni od 7:00 do 17:00 hod. Na petržalskú pekáreň majú obyvatelia mnoho spomienok. Podelili sa o ne na sociálnej sieti

„Juj,to boli časy, keď som v rokoch 1987 a 1988 chodil počas hodiny zemepisu kupovať učiteľovi Tolmacimu horúci chlebík. Zo Zelenej školy to bolo len na skok a bol som mimo celých 45 minút,“ napísal Stanislav.

Na teplý chlebík si spomína aj Lýdia. „Keď som bola malá, mamina ma tam posielala kupovať teplý chlebík. Vždy som ho ohrýzla, kým som prišla domov,“ vraví. Okrem chleba v pekárni kúpite aj teplé rožky. Podľa miestnych aktuálne stojí 10 centov a prevádzka ponúka aj možnosť platby kartou.


Galéria: 3 fotky

Nie všetci obyvatelia majú na petržalskú pekáreň pozitívne spomienky. Ozvali sa aj jej bývalí zamestnanci. „Vždy tam mali prd, aj ten predražený. Mimochodom kedysi som v tej pekárni pracoval, ale len mesiac, do prvej výplaty. Nikde som pred tým ani potom nezarobil menej ako tam. A ani som sa inde tak nenarobil ako tam. Vrelo odporúčam. Neviem či to ešte stále patrí Babišovi, ale horší feudálny podnik som už od tej doby nestretol. Podporujte a nakupujte,“ napísal Roman.

Ozval sa aj iný bývalý zamestnanec, Martin. „Keď som tam ja pracoval v pekárni (síce pár rokov dozadu) dávali sa do predajne poväčšine “nevydarky” či iná hmotnosť či iný tvar,“ vraví. Konflikt medzi obyvateľmi vyriešil komentár anonymného profilu.

„Typická Slovač. Namiesto toho, aby boli radi, že niekto opäť otvoril pekáreň, kde ľudia majú čerstvé kvalitne pečivo, tak namiesto toho hľadajú špinu osočujú a kritizujú. Ja som rád a určite sa zastavím. Dúfam, že máte tie pudingové taštičky, tie boli pecka,“ uvádza.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu