Pozor na krádeže peňaženiek: Polícia cez víkend zaznamenala 2 prípady a zadržala 3 ženy z Bulharska


Foto: Pozor na krádeže peňaženiek: Polícia cez víkend zaznamenala 2 prípady a zadržala 3 ženy z Bulharska Foto: ilustračná

Polícia upozorňuje obyvateľov mesta Bratislava a tiež návštevníkov, aby dbali na potrebnú opatrnosť v súvislosti s prípadmi majetkovej trestnej činnosti. Počas uplynulého víkendu zaznamenali dva prípady, ku ktorým došlo v širšom centre hlavného mesta. V oboch prípadoch čelia obvineniu ženy cudzieho štátneho občianstva.

V sobotu sa 26-ročná Bulharka pokúsila ukradnúť peňaženku zo zapnutej kabelky

Prvý prípad zaznemanala polícia v sobotu, 19. mája, krátko pred 12:45 na prízemí jednej z predajní s oblečením v blízkosti Poštovej ulice. 26-ročná žena pristúpila k jednej zo zákazníčok v predajni a rozopla jej kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno. Z tašky vzala peňaženku s finančnou hotovosťou, osobnými dokladmi a platobnými kartami v celkovej hodnote cca 825 eur.

Páchateľka chcela z predajne odísť, no poškodená žena ju chytila. Zadržaná 26-ročná cudzinka sa začala správať agresívne. Na pomoc jej prišla ďalšia 31-ročná žena, ktorá ju začala brániť. Obe ženy chceli z predajne odísť. Napokon ich zadržala policajná hliadka.

„Hliadkou Policajného zboru boli ženy obmedzené na osobnej slobode a eskortované na príslušné oddelenie za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I v tejto súvislosti vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 26- ročnej Maye P. N. a 31-ročnej Eline G. H. občiankam Bulharska. Obvinené boli umiestnené v cele policajného zaistenia,“ informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. 


V nedeľu sa o podobnú krádež pokúsila ďalšia žena z Bulharska

Druhý prípad sa stal nasledujúci deň - v nedeľu, 20. mája, v jednej z predajní potravín na Mostovej ulici. Okolo 16:45 pristúpila 24-ročná žena k jednej zo zákazníčok a z kabelky, ktorú mala prevesenú cez rameno sa pokúsila vziať peňaženku s finančnou hotovosťou, dokladmi a platobnými kartami. Krádežou by spôsobila žene škodu 580 eur.

Krádež sa jej však nepodarila. Poškodená žena si pokus o krádež včas všimla a páchateľka sa pokúsila z predajne odísť. Polícia ju však stihla zadržať.

„Povereným príslušníkom PZ bolo vznesené obvinenie z trestného činu krádeže v štádiu pokusu 24-ročnej Nikolaeve Z., občianske Bulharska. Obvinená bola následne umiestnená v cele policajného zaistenia. Oba prípady sa realizujú v tzv. „super rýchlom“ konaní,“ doplnil hovorca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava