Cez víkend sa beží maratón, rátajte s dopravnými obmedzeniami hlavne v Starom Meste a Ružinove


Foto: Cez víkend sa beží maratón, rátajte s dopravnými obmedzeniami hlavne v Starom Meste a Ružinove Foto: ilustračná - facebook.com/bratislava.marathon/

V súvislosti so šporotvým podujatím, ktoré bude počas nasledujúcich dní prebiehať v hlavnom meste SR upozorňuje polícia na viaceré dopravné obmedzenia, s ktorými treba počítať. Počas priebehu ČSOB Bratislava maratónu 2018 od 7. do 8. apríla budú niektoré ulice čiastočne alebo úplne uzavreté.

V sobotu 7. apríla sa budú jednotlivé behy konať od 10:30 do 17:30. Obmedzenia sa dotknú predovšetkým Pribinovej ulice v okolí nákupného centra Eurovea, konkrétne v úseku od Šafárikovho námestia po vyústenie Pribinovej ulice / Olejkárkej ulice na Landererovu ulicu.

Vjazd do garáži nákupného centra bude možný zo zadnej strany budovy SND. Na parkovanie tiež môžete využiť vonkajšie parkovacie plochy v okolí nákupného centra a prípadne na nábreží Dunaja z mestskej a petržalskej strany.

V nedeľu 8. apríla sa koná aj beh v hlavnej kategórii, teda maratón. V čase od 9:45 do 15:00 treba rátať s dopravnými obmedzeniami predovšetkým v mestských častiach Staré mesto a Ružinov. Obmedzenia sa najviac dotknú ulíc Karadžičová, Mlynské Nivy, Ružinovská ulica v oboch smeroch po križovatku s Tomašikovou ulicou, Záhradníckej ulice a ulíc centra mesta – hlavne Amerického  námestia, Špitálskej ulice, Námestia SNP, Jesenského, Hviezdoslavovho námestia a Vajanského nábrežia. Obmedzená doprava bude v čase od 10:45 aj na Viedenskej ceste a v okolí Tyršovho nábrežia. 

Dopravu budú na jednotlivých uliciach priebežne otvárať a zatvárať podľa situácie a pohybu pelotónu bežcov. Dopravu budú riadiť poverené osoby a tiež policajné hliadky.

Od 9:45 do 13:00 bude obmedzená aj doprava na Moste Apollo. Od 10:00 do 13:00 rátajte tiež s výrazným obmedzením aj na Landererovej a Prístavnej ulici.

„Vodičom odporúčame namiesto tranzitu cez centrum mesta popri Dunaju (Šafárikovo námestie a Vajanského nábrežie sú neprejazdné!), využiť mosty cez Dunaj (Prístavný most, Most SNP a Most Lafranconi) a petržalský obchvat. Priamo v blízkosti trasy behu budú bez obmedzení a plne prejazdné Tomášikova ulica, Bajkalská ulica, Trnavská ulica, Krížna, Šancová, Suché mýto či Nábr. arm. gen. L. Svobodu po Most SNP,“ uvádzajú organizátori podujatia.


Vjazd do centra mesta (okolie pešej zóny) bude pre obyvateľov tejto zóny a dopravnú obsluhu zabezpečený zo strny Mlynských Nív cez Grosslingovu a Medenú ulicu. Zo strany od River parku bude príjazd možný po Most SNP.

Výjazd z pešej zóny centra mesta a samotných ulíc v okolí pešej zóny bude možný cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú ulicu.

„Dopravné obmedzenia budú riadne vyznačené prenosným dopravným  značením a hliadkami dopravnej polície. Vodičov žiadame, aby sa riadili pokynmi  polície a zároveň zvýšili svoju pozornosť,“ informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.  

Informácie o dopravných obmedzeniach 8. 4. 2018 nájdete aj v mapách Google na tomto odkaze. 

 

 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava