Bratislavský kraj hľadá riaditeľa odboru dopravy, žiadosti môžu uchádzači posielať do 16. februára


Foto: Bratislavský kraj hľadá riaditeľa odboru dopravy, žiadosti môžu uchádzači posielať do 16. februára Foto: Bratislavský samosprávny kraj

Bratislavský samosprávny kraj vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa odboru dopravy.
Záujemcovia sa môžu do polovice februára prihlásiť. Vo výberovej komisii budú zástupcovia poslancov, župy a občianskych iniciatív.

Doprava je absolútne kľúčová téma a výber jej riaditeľa prebehne transparentne. O víťazovi, teda o budúcej riaditeľke či riaditeľovi, rozhodne jedenásť členná odborná výberová komisia. Oslovili sme aj poslancov, aj ľudí z vonku, ktorí sa problematike dopravy venujú dlhodobo. Hľadáme toho najlepšieho z najodvážnejších,“ zhrnul bratislavský župan Juraj Droba.

Medzi hlavné náplne práce budúcej riaditeľky či riaditeľa bude patriť nielen organizácia činnosti odboru, ale najmä koncepčné a metodické riadenie strategických materiálov a metodické riadenie investičnej činnosti samosprávneho kraja v oblasti dopravy. Medzi požiadavkami na uchádzača je nielen vysokoškolské vzdelanie dopravného, ekonomického či technického zamerania, ale aj dobrá znalosť zákonov a európskych nariadení týkajúcich sa verejnej dopravy.

Výberové konanie bude prebiehať v dvoch kolách. Do druhého sa dostanú len tí uchádzači, ktorí spĺňajú podmienky. V druhom kole odprezentujú pred odbornou komisiou svoj návrh Koncepcie rozvoja dopravy Bratislavského kraja na roky 2018 – 2022.


Termín podania žiadosti do podateľne BSK je najneskôr poludnie (12:00) v piatok 16. februára 2018.

Viac informácií nájdete aj na stránke Bratislavského kraja. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj