Poľský turista pri Stupave tancoval na ceste. Po zrážke s autom skončil v nemocnici


Foto: Poľský turista pri Stupave tancoval na ceste. Po zrážke s autom skončil v nemocnici Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

To, že nočná turistika doplnená o kultúrnu vložku v podobe tanca sa môže skončiť zle nedobre, zistili predošlú noc dvaja poľskí turisti. Ak by jeden z nich netancoval rovno na ceste medzi Stupavou a Lozornom, možno by sa nič nestalo. Pretože však Poliaka pri jeho nočnom tanečnom výkone zrazilo auto, prácu mali policajti a záchranári.

„Podľa doposiaľ zistených informácií mali dvaja poľskí neosvetlení chodci oblečení v maskáčových šatách putovať na územie Českej republiky. Počas toho ako jeden z nich tancoval v jazdnom pruhu cestnej komunikácie došlo k jeho stretu s motorovým vozidlom,“ informuje polícia na sociálnej sieti. Zrazeného tanečníka záchranka previezla do jednej z bratislavských nemocníc. Polícia presné príčiny a okolnosti incidentu vyšetruje.

Polícia upozorňuje, že k podobným nehodám môže dôjsť nielen vplyvom zníženej viditeľnosti za tmy, ale aj pri daždivom počasí. Ak sa v noci a ešte aj za dažďa, či hmly pohybujete po neosvetlenej vozovke, určite nezabudnite na oblečenie s reflexnými prvkami. „V tmavom odeve vás vodič spozoruje z 18 m, s reflexnými prvkami ste viditeľní z diaľky 200 m. Odev v oranžovej alebo žltej farbe síce vašu viditeľnosť zvyšuje, ale nie je dostatočnou adekvátnou náhradou reflexného prvku. Povinnosť používania reflexných prvkov ukladá i Zákon o cestnej premávke: „Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev,“ upozorňuje polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu