Machajove posledné kroky v RTVS: Odvolal riaditeľku marketingu Ťapákovú?


Foto: Machajove posledné kroky v RTVS: Odvolal riaditeľku marketingu Ťapákovú? Foto: Facebook/Zuzana Ťapáková

Riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj mal údajne odvolať riaditeľku sekcie marketingu televízie Zuzanu Ťapákovú. Rozhodnutie prišlo krátko po tom, čo vláda schválila novelu ministerky Šimkovičovej o zrušení RTVS a vzniku novej STVR. Informoval o tom Nový čas

Zamestnancom odchod Ťapákovej ešte oznámený nebol. Na svoje odvolanie Zuzana Ťapáková zatiaľ nereagovala. O dôvodoch sa špekuluje, podľa Nového času môže byť dôvodom aj to, že sa bývalá šéfka marketingu nepripojila k protestu proti novele zákona o RTVS. Jej výsledkom bude skutočnosť, že Machaj príde o stoličku riaditeľa RTVS. Denníku to mali potvrdiť dva nezávislé zdroje z prostredia RTVS. 

Tlačový odbor RTVS to však popiera. „Táto informácia sa nezakladá na pravde,“ odpovedala pre Plus 1 deň vedúca odboru komunikácie Zuzana Vicelová.

Ťapáková v RTVS pôsobila od 16. augusta 2022. Vyštudovala divadelnú a filmovú vedu na VŠMU, kde neskôr prednášala dejiny divadla. V minulosti bola tiež riaditeľkou Centra marketingu v TV Markíza a v rokoch 2010 a 2013 bola generálnou riaditeľkou TV Markíza.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu