Cestári budú od apríla opravovať cestu v Plaveckom Mikuláši, práce prinesú aj dopravné obmedzenie


Foto: Cestári budú od apríla opravovať cestu v Plaveckom Mikuláši, práce prinesú aj dopravné obmedzenie Foto: Redakcia

Od stredy 3. apríla bude správca župných komunikácií II. a III. triedy v bratislavskom kraji opravovať cestu II/501 v úseku Plavecký Mikuláš až po hranica bratislavského a trnavského kraja. Počas revitalizácie bude doprava v tejto lokalite vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu. Vodiči sa budú striedať v prejazde podľa dočasnej svetelnej signalizácie. Čiastočná uzávierka potrvá až do 1. júna 2024.

„Pokračujeme s rozsiahlou modernizáciou ciest II. a III. triedy. Do údržby a rekonštrukcie župných komunikácií plánujeme investovať vyše 31 miliónov eur. Zrevitalizovaných bude tento rok 61 kilometrov ciest a sedem mostov,“ priblížil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Zastávka Plavecký Mikuláš, Nový dvor, ktorá sa nachádza sa v úseku s jednostrannou prevádzkou, bude počas stavebných prác zrušená. Vzhľadom na nízke využitie danej zástavky bude zástavka zrušená bez náhrady.



Čo sa bude robiť?

V rámci rekonštrukcie sa vylepšia parametre cesty, najmä sa zvýši únosnosť podložia na vnútorných oblúkoch, vymenia sa asfaltové vrstvy vozovky cesty II/501 v úseku Plavecký Mikuláš až po hranicu s trnavským krajom.

Revitalizácia krytu cesty sa bude robiť pomocou odfrézovania nevyhovujúcich asfaltobetónových vrstiev vozovky, spevnia sa krajnice drôtokamennými matracmi. Nasledovať bude prekrytie pozdĺžneho styku pôvodnej konštrukcie vozovky, ako aj spevnenie vnútorných oblúkov geomrežou. Práce sa ukončia pokládkou nových asfaltových vrstiev.


Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu