Aké počasie nás čaká počas veľkonočných sviatkov? Bude teplo ale aj zima


Foto: Aké počasie nás čaká počas veľkonočných sviatkov? Bude teplo ale aj zima Foto: pixabay.com

Aj počas Veľkej noci budeme mať aprílové počasie, kedy sa teploty budú pohybovať hore a dole ako na hojdačke. Pred Veľkou nocou cez naše územie prejde niekoľko frontov, ktoré so sebou prinesú zväčšenú oblačnosť a zrážky, píše portál iMeteo.sk.

Čaká nás premenlivé počasie, no s príchodom Veľkého piatku by sa malo počasie výrazne zmeniť. Maximálne teploty v tento deň dosiahnu 13 až 20 °C. Nasledujúce dni by malo byť ešte teplejšie. Biela Sobota, Veľkonočná nedeľa a aj Veľkonočný pondelok prinesú na Slovensko slnečné a mimoriadne teplé počasie. Cez víkend sa teploty dostanú na 17 až 24 °C.

Takéto teploty rozhodne nie sú na koniec marca bežné. Veľká noc tak prinesie teploty, ktoré budú až o 10 °C vyššie ako je bežné,“ spresňuje portál. Vyvrcholením nezvyčajne teplého počasia bude Veľkonočný pondelok, kedy by sa teploty mali pohybovať do 25 °C. 

Ako portál ďalej dodáva, počasie sa pokazí po Veľkej noci. Vyzerá, že hneď v utorok 2. apríla by cez naše územie mal postupovať studený front, ktorý teplé počasie ukončí. Priniesť by mal so sebou zrážky, ale môžu sa vyskytovať i búrky. Aj keď to vyzerá na premenlivé počasie, stále by malo byť teplo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu