Bratislavskí policajti zabránili nešťastiu. Chytili opitého muža, ktorý sa chystal šoférovať kamión


Foto: Bratislavskí policajti zabránili nešťastiu. Chytili opitého muža, ktorý sa chystal šoférovať kamión Foto: pexels.com

Pozornosti bratislavských dopraných policajtov neunikla v pondelok 26. marca večer jazda vozidla Volkswagen Passat, ktorého vodič jazdil na diaľnici D1 v smere do Trnavy zo strany na stranu. Krátko pred 20:00 hod. sa rozhodli predpísaným spôsobom toto vozidlo zastaviť. 

Vodič bol pri kontrole podrobený dychovej skúške, ktorá ukázala pozitívny výsledok s hodnotou 2,19 promile, čo je stav ťažkej opilosti. Opakované dychové skúšky prítomnosť alkoholu u vodiča potvrdili. ‍️Zarážajúce podľa bratislavskej krajskej polície bolo, že vodič podľa jeho slov smeroval do práce pre kamión, s ktorým mal cestovať ďalej do Rakúska.

K tomu ale nedošlo, keďže muža policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov vzniesol poverený príslušník obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči 36-ročnému Bohdanovi P. občanovi Ukrajiny. 

„Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili,“ zdôraznil hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu