Jazdili zo strany na stranu či v protismere. Polícia odhalila ďalších opitých vodičov v bratislavskom kraji


Foto: Jazdili zo strany na stranu či v protismere. Polícia odhalila ďalších opitých vodičov v bratislavskom kraji Foto: istockphoto.com

V nedeľu 17. marca v čase o 20:00 hod. hliadka poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Senec spozorovala auto značky VW Passat, ktoré išlo zo strany na stranu a občas zašlo aj do protismeru. Policajti vodiča ihneď zastavili za obcou Bernolákovo smer Nová Dedinka a skontrolovali.

Ukrajinec Ivan H. bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 2,79 promile. Vodič vo veku 39 rokov bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie.

Ďalší vodič, ktorý si sadol za volant pod vplyvom alkoholu, bol 34-ročný Serhii P., taktiež občan Ukrajiny. Ten rovnako v nedeľu približne o 23:00 hod. šoféroval z jedného jazdného pruhu do druhého, čo si všimla hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. 


Na Podunajskej ulici polícia 34-ročného vodiča zastavila a podrobila vykonaniu dychovej skúšky, ktorá ukázala pozitívny výsledok s 2,5 promile. V oboch prípadoch bolo povereným policajtom vznesené obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obom vodičom trest odňatia slobody až na jeden rok.

„Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností  nepožili,“ zdôraznilo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu