Polícia varuje pred falošnými predvolaniami na súd. Prichádzajú mailom a obsahujú chyby


Foto: Polícia varuje pred falošnými predvolaniami na súd. Prichádzajú mailom a obsahujú chyby Foto: ilustračné foto; unsplash.com/@hostreviews

Policajný zbor upozorňuje občanov na falošné predvolania na súd, ktoré v posledných dňoch zaplavili mailové schránky. Uvádza, že nejde o žiadnu novinku, keďže o rovnakom podvode už informoval v minulosti. Tentokrát je však trocha rozdielny.

„Podvodníci idú s dobou a v predvolaniach už po novom nájdete meno prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka,“ napísali policajti v príspevku. Ďalej však dodávajú, že falošné predvolanie stále obsahuje množstvo chýb, vďaka ktorým podvod odhalíte.

Taktiež upozorňujú, že skutočné predvolanie takto nevyzerá a nikdy ho nezasielajú mailom, SMS správou alebo cez sociálnu sieť. Okrem toho spísali niekoľko rád, ako postupovať, ak ho obdržíte. V prvom rade vyzývajú, aby ste odosielateľa zablokovali.



Na prílohu by ste v žiadnom prípade nemali klikať, otvárať alebo sťahovať ju. V prípade, že tak urobíte, vaše zariadenie môže ohroziť počítačový vírus. Na takéto maily by ste nemali odpisovať a ani by ste nemali na ich základe posielať peniaze.

Ak ste tak urobili, polícia odporúča, aby ste navštívili policajnú stanicu, keďže ste sa stali obeťou trestného činu. V neposlednom rade upozorňuje na zasielanie údajov z karty. V prípade, že ste tak urobili, urýchlene kontaktujte vašu banku a zablokujte kartu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu