DPB objedná ďalšie moderné nízkopodlažné električky, v Bratislave ich bude už 100


Foto: DPB objedná ďalšie moderné nízkopodlažné električky, v Bratislave ich bude už 100 Foto: Dopravný podnik Bratislava

Prednedávnom bolo do Bratislavy dodaných 20 moderných električiek. Onedlho sa podľa Dopravného podniku Bratislava obyvatelia a návštevníci hlavného mesta môžu tešiť aj na ďalších desať nových električiek. Pôjde o jednosmerné, nízkopodlažné, klimatizované vozidlá s kapacitou minimálne 240 cestujúcich, ktoré nahradia staršie vozidlá a podstatne tak navýšia komfort cestovania.

Po ich dodaní tak bude v Bratislave premávať dokopy 100 moderných nízkopodlažných električiek. Dopravný podnik Bratislava podpísal v utorok 19. marca s Ministerstvom dopravy SR ako vykonávateľom Plánu obnovy zmluvu o poskytnutí prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti k projektuNákup 10 ks jednosmerných električiek pre Bratislavu“. Výdavky  na projekt predstavujú celkovo takmer 24 miliónov eur.

„Verím, že atraktivitu verejnej dopravy dokážeme zvýšiť iba kontinuálnou modernizáciou všetkých prvkov, ktoré ju tvoria. Tento nákup predstavuje významný krok na ceste k bezbariérovej električkovej doprave, pretože po ich dodaní budeme môcť takmer všetky električkové spoje v meste vykonávať modernými, nízkopodlažnými, klimatizovanými vozidlami,“ vyhlásil predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Martin Rybanský.


Nové jednosmerné električky budú vybavené v rovnakom štandarde ako vozidlá sprevádzkované v nedávnom období. Ide o výkonnú automatickú klimatizáciu, tónované sklá či informačný systém s prestupmi v reálnom čase a farebnými vonkajšími displejmi. Vo výbave vozidiel sú už tradične aj nehrdzavejúce madlá a tyče, USB zásuvky, WiFi, kamerový systém a systém automatického počítania cestujúcich.

Na základe Zmluvy o poskytnutí prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti DPB bezodkladne pristúpi k objednaniu nových električiek. Dodávateľ ŠKODA TRANSPORTATION, a.s., ktorý vzišiel z verejného obstarávania bude mať následne 27 mesiacov na dodanie nových vozidiel.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu