Záver týždňa bude na Slovensku mrazivý, ochladenie nás čaká najmä počas noci


Foto: Záver týždňa bude na Slovensku mrazivý, ochladenie nás čaká najmä počas noci
Galéria: 4 fotky
Foto: iMeteo.sk

Hoci sme si už mysleli, že zimnému počasiu na Slovensku odzvonilo, nie je tomu tak. Zima sa vracia a prináša so sebou pokles denných teplôt, sneženie od stredných polôh a najmä mrazivé noci. Mrznúť by malo najbližšie štyri noci, čo nepoteší ovocinárov a pestovateľov.

Počas najbližšej noci poklesnú teploty na severnom a strednom Slovensku od 0 až do mínus 4 stupne Celzia. Lokálne v najchladnejších dolinách môžu teploty klesnúť aj nižšie. Počas štvrtka môže na chladnejších častiach krajiny aj nasnežiť okolo 3 centimetre snehu. Hranica sneženia sa bude pohybovať od nadmorskej výšky asi 600 metrov. V noci by malo snežiť intenzívnejšie, a to do 7 centimetrov snehu.

Mrazy nás potrápia počas celého víkendu

Mrazy prituhnú ešte viac a teplota počas noci zo štvrtka na piatok klesne na severnom a strednom Slovensku od 0 do mínus 6 stupňov Celzia. Aj ďalšiu noc pred víkendom poklesnú teploty na strednom Slovensku od 0 do mínus 5 stupňov.


V sobotu bude taktiež mrznúť ale už o niečo miernejšie, teploty sa budú pohybovať okolo 0 stupňov. V nedeľu sa budú mrazy sústreďovať len do oblasti hôr.

Podľa iMeteo.sk na západnom Slovensku sa vo štvrtok teploty pohybujú od 1 do 3 stupňov. Podobne to bude aj v piatok a v sobotu, kedy teploty budú dosahovať od 2 do 4 stupňov. V nedeľu sa na západe Slovenska už oteplí a teploty budú od 4 do 7 stupňov Celzia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu