Niekoľkokrát trestaný Bratislavčan podviedol seniorku, s jej kartou spravil neoprávnené platby


Foto: Niekoľkokrát trestaný Bratislavčan podviedol seniorku, s jej kartou spravil neoprávnené platby Foto: pexels.com

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III vzniesol obvinenie voči 35-ročému Andrejovi F. za neoprávnenú výrobu a používanie platobného prostriedku. Podľa doposiaľ zistených dôkazov mal neznámy páchateľ z presne nezisteného telefónneho čísla kontaktovať poškodenú seniorku.

Predstavil sa jej ako pracovník banky s informáciou o výmene jej platobnej karty pomocou zaslania sms správ, ktoré mala poškodená prečítať. Po niekoľkých volaniach a sms správach jej podvodník navrhol, že na jej adresu pošle kuriéra, ktorý jej pomôže vyriešiť situáciu, nakoľko nebola v tejto oblasti dostatočne zručná.

Seniorka súhlasila, ešte v ten istý deň večer prišiel za seniorkou neznámy muž, ktorý sa vydával za kuriéra, ktorého seniorka zobrala do bytu. Údajný kuriér zavolal neznámej osobe vydávajúcej sa za pracovníka banky, ktorému nadiktoval znenie sms správ. Pri odchode od seniorky si pod zámienkou výmeny platobnej karty túto kartu vypýtal a vykonal dve neoprávnené platby.


„Na základe operatívno-pátracej činnosti policajtov tretieho bratislavského okresu bolo zistené, že sa jedná o 35-ročného Andreja F. z Bratislavy, ktorý sa v minulosti dopustil páchania trestných činov, za ktoré bol právoplatne odsúdený,“ napísalo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti.

V súvislosti s uvedeným prípadom bratislavskí policajti odporúčajú seniorom byť obozretní a nedôverovať neznámym osobám, ktoré ich kontaktujú. Rovnako im radia hovoriť o tomto probléme so známymi či rodinou. Pri podozrivých volaniach polícia odporúča prerušiť hovor a okamžite kontaktovať príbuzných.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu