Seniorka si nalomila rebro pri prudkom brzdení bratislavskej električky. Hľadá svojich záchrancov


Foto: Seniorka si nalomila rebro pri prudkom brzdení bratislavskej električky. Hľadá svojich záchrancov Foto: pexels.com

Jazda mestskou hromadnou dopravou nielen v Bratislave môže občas pripomínať jazdu na húsenkovej dráhe. Vodiči dokážu v rýchlej jazde dupnúť na brdu, a človek len hľadá, čoho sa ešte zachytiť, aby neskončil na zemi. Podobnú jazdu zažila aj 78-ročná Zlatka, ktorá cestovala električkou smerom z Rače. V istom okamihu jazdy vodič prudko zabrzdil a ona padla na zem.

“Milí mladí priatelia, cestujúci z Rače, ktorí ste mi pomohli pri páde v električke pri veľmi prudkom brzdení…nalomené rebro, členok veľmi boľavý…veľmi pekne ďakujem za pomoc, rada by som osobne spoznala mladú dámu, peknú blondínku a sympatického mladého muža, ktorý ma moralne podporil a žiadal vodiča o ospravedlnenie, ktorého sme sa nedočkali….nuž čo, stále zostávate v mojom srdci…babka Zlatka/78 r./,” uverejnila svoj odkaz vo facebookovej skupine Priatelia Rače/ Friends of Rača

Možno to ani nečakalam no na jej slová čoskoro dostala reakciu. „Prajem vám skoré uzdravenie a vyliečenie rebra aj členka, pani Zlatka. Ja budem asi ten mladý muž. Incident som hneď aj ohlásil ráno na DPB. O celej veci vedia a budú to prešetrovať cez video v električke,“ prihlásil sa v komentároch Andrej, ktorý jej pomohol.

Zvyšok ľudí v komentároch prial pani Zlatke skoré uzdravenie. Zároveň ju niektorí nabádali, aby problém riešila. Podľa niektorých komentárov môže za úraz dostať aj odškodnenie. Seniorka potvrdila, že v súčasnosti čaká na vyjadrenie od Dopravného podniku Bratislava.


Aktualizované 29. februára o 12:45 hod.

S touto situáciou sme sa obrátili aj na vedenie Dopravného podniku Bratislava. „Danú udalosť evidujeme a vzniknutá situácia nás mrzí. Naše Oddelenie vnútornej kontroly prešetrilo prijaté podnety a danú cestujúcu sme kontaktovali začiatkom tohto týždňa,“ doplnil hovorca DPB Jozef Vozár.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu