FOTO: V Petržalke má vzniknúť kampus zdravia a športu s rehabilitačným centrom či hokejovou halou


FOTO: V Petržalke má vzniknúť kampus zdravia a športu s rehabilitačným centrom či hokejovou halou
Galéria: 8 fotiek
Foto: Bratislavský samosprávny kraj

Bratislavský samosprávny kraj plánuje v Petržalke vybudovať kampus zdravia a športu. Projekt sa posúva do ďalšej fázy. Župa už začala s inžiniersko-geologickými prácami a s prípravou projektovej dokumentácie.

„Z hľadiska prípravy ide o štandardnú aktivitu, ale z pohľadu projektu je to zásadný míľnik. Z koncepčno-architektonickej fázy posunuli do prípravy projektovej dokumentácie. Momentálne spracovávame dokumentáciu pre územné rozhodnutie budovy školy, multifunkčnej haly, internátu a samotného areálu,“ priblížil predseda bratislavskej župy Juraj Droba.

Kraj chce tu vybudovať modernú štvrť pre potreby vzdelávania a aplikovaného výskumu v oblasti zdravia a športu. Mala by sa vybudovať infraštruktúra, ktorá bude poskytovať domovské zázemie pre aplikovaný výskum zameraný na prevenciu verejného zdravia, stredoškolské vzdelávanie, hokejovú akadémiu, ako aj priestor pre športové aktivity verejnosti.

Projekt bude realizovaný v zmysle konceptu SMART škôl, ktorý bol spracovaný Bratislavským samosprávnym krajom. Nový areál bude pozostávať z viacerých objektov, ktoré sa budú prepájať. Tvoriť ho bude budova školy s diagnosticko-rehabilitačným centrom, internát, hokejová hala, atletický štadión či multifunkčná hala.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu