FOTO: Bratislavská polícia chytila zlodejku Adélu. Na rováši má už viacero krádeží


FOTO: Bratislavská polícia chytila zlodejku Adélu. Na rováši má už viacero krádeží
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia prvého bratislavského okresu chytila niekoľkonásobnú zlodejku Adélu K. a obvinila ju z prečinu porušovania domovej slobody spolu s prečinom krádeže. Žena mala podľa doteraz zistených dôkazov 7. januára 2024 vniknúť do priestorov ubytovne na Šancovej ulici.

Podľa polície vylomila schránku, kde sa nachádzala elektronická karta a kľúče od apartmánu. V tom čase spal na apartmáne mladý pár. Adéla im mala zobrať dve tašky, osobné veci, drobnú elektroniku a finančnú hotovosť. Celková škoda sa vyšplhala na viac ako 3 600 eur.

️Ďalší trestný čin spravila 4. januára 2024, keď v ranných hodinách mala vojsť do kancelárie na Hviezdoslavovom námestí, kde z odomknutej kancelárskej kobky mala odcudziť tri voľne položené notebooky. Tie z budovy vyniesla v taške hlavným vchodom. Svojím konaním spôsobila škodu v celkovej výške 4-tisíc eur. 

Adéla kradla aj v predošlých rokoch

Následným preverovaním policajti zistili, že žena bola prichytená pri krádeži aj v roku 2023 a 2022. V auguste 2023, v čase, keď už bola vo väzení za ďalšiu krádež, jej dokázali vyšetrovatelia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I prečin krádeže spolu s porušením domovej slobody ešte v roku 2022.


Dňa 28. decembra 2022 mala vo večerných hodinách prekonať uzamykací mechanizmus dverí jedného z bytov na Šafárikovom námestí, kde zo spálne mala ukradnúť ruksak s rôznymi druhmi elektroniky ako mobilné telefóny, slúchadlá, elektronický zápisník a notebook v celkovej hodnote takmer 6-tisíc eur. 

„Na základe rozhodnutia sudcu Mestského súdu Bratislava I je obvinená v súčasnosti stíhaná väzobne,“ doplnilo k tomuto prípadu Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu