Chystáte sa cez víkend do Jasnej podporiť Petru Vlhovú? Pripravte sa na dopravné omedzenia


Foto: Chystáte sa cez víkend do Jasnej podporiť Petru Vlhovú? Pripravte sa na dopravné omedzenia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Petra Vlhová

Slovenské lyžiarske stredisko Jasná bude počas nasledujúceho víkendu (20. a 21. januára) hostiť podujatie Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Keďže na ňom nebude chýbať ani Petra Vlhová, vstupenky sa vypredali už za dva týždne. V sobotu je na programe obrovský slalom (1. kolo o 9.30 h, 2. kolo o 13.00 h). V nedeľu sa zase pôjde klasický slalom (1. kolo o 9.30 h, 2. kolo o 12.15 h).

Organizátori očakávajú desaťtisíce fanúšikov. Preto naplánovali mimoriadne dopravné obmedzenia a špeciálnu organizáciu dopravy v celej Demänovskej doline pre všetkých účastníkov cestnej premávky vrátane obyvateľov a ubytovaných hostí.

Vstup do viacerých lokalít bude obmedzený, odporúča sa využiť neplatené parkoviská a následne kyvadlová doprava. Upozorňujeme, že niektoré obmedzenia platia už štvrtok aj piatok.


Dopravné obmedzenia

Počas víkendu od 4:00 do 16:00 bude doprava regulovaná a spojená s kontrolou oprávnenia vstupov do Demänovskej Doliny (od Záchytného parkoviska pri Pavčinej Lehote). Oprávnený vstup budú mať len občania Demänovskej Doliny, ubytovaní hostia, ubytovatelia, zamestnanci, návštevníci podujatia so zakúpeným parkovaním, majitelia nehnuteľností a dopravná obsluha.

Počas podujatia bude zabezpečená kyvadlová doprava zo záchytných parkovísk. Premávať bude približne 100 autobusov. Vozidlá, ktoré budú zaparkované mimo oficiálnych plôch na parkovanie, budú odtiahnuté.

Pre urýchlenie kontroly organizátori žiadajú, aby si návštevníci so zakúpeným parkovaním vytlačili zaslanú parkovaciu kartu alebo zakúpenú vstupenku na parkovisko. Bezplatné parkoviská si pozrite na mapkách v našej galérii.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu