Medzinárodný filmový festival Bratislava prináša do kín premiérových adeptov na Oscary


Foto: Medzinárodný filmový festival Bratislava prináša do kín premiérových adeptov na Oscary Foto: Ilustračná - MFF Bratislava

Dnes sa začal 19-ty ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava. V sekcii Cinema Now sa predstaví hneď niekoľko snímok, ktoré zožali úspechy počas tohtoročnej festivalovej sezóny. Medzi nimi napríklad retro fantasy film Podoba vody (The Shape of Water,2017) a čierna komédia Tri billboardy kúsok za Ebbingom ( Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017), ktoré zvíťazili na prestížnom benátskom festivale a patria medzi horúcich kandidátov na Oscara. Na festivale v Cannes bola ocenili rodinnú drámu Abriline dcéry (April’s Daughter, Las hijas de Abril, 2017). 

19-ty ročník MFF Bratislava sa uskutoční v príjemnej atmosfére mestských kín: Kino Lumière, Kino Mladosť, Kino Nostalgia a v kaviarni Gorila.sk Urban Space, kde okrem filmových premietaní budú prebiehať rôzne sprievodné podujatia festivalu. Koncerty a hudobné párty ponúka klub Fuga - priestor pre chýbajúcu kultúru. 

Festivalový program sa po prvýkrát stane súčasťou aj miest v širšom regióne. Festivalové tituly prinesú Kino Mier v Modre, Kino Mier v Senci a Kino Záhoran v Malackách.

Aktuálne informácie o programe 19. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Bratislava nájdete na internetovej stránke www.bratislavaiff.sk a na Facebooku www.facebook.com/bratislavaiff.


Podoba vody - trailer:

Tri billboardy za Ebbingom

Abriline dcéry:

Miesto: -
Dátum: 09.11.2017 - 10:00    16.11.2017 - 23:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MFF Bratislava