Fico plánuje rekonštrukciu Úradu vlády. Zo štátnej kasy ubudne sedem miliónov


Foto: Fico plánuje rekonštrukciu Úradu vlády. Zo štátnej kasy ubudne sedem miliónov Foto: Úrad vlády

Budovu Úrady vlády čaká rekonštrukcia. Vodovod, kanalizácia a inžinierske siete sú v havarijnom stave. V materiáli, ktorý schválila vláda, sa uvádza, že hlavným stavebným objektom bude výstavba novej vstupnej budovy určenej pre návštevy a zamestnancov. Počíta tiež s rekonštrukciou čestného nádvoria.

„Infraštruktúra je už morálne opotrebovaná a vyžaduje si systematickú zmenu, ktorá zabezpečí riadne a spoľahlivé fungovanie. Súčasná dopravná schéma a nekoncepčné riešenie statickej dopravy nezodpovedá významu inštitúcie ani kultúrnym a spoločenským hodnotám národnej kultúrnej pamiatky,“ tvrdí Úrad vlády.

Na tieto účely bolo vyčlenených 7 136 228 eur. Revitalizovať sa má parková zeleň a závlahový systém, ktorý bude napojená na studňu. V areáli tiež pribudne nové osvetlenie či jazierko. Úrad vlády ubezpečuje, že do historickej kompozície stavby nezasiahne.

„Hlavným stavebným objektom je výstavba novej vstupnej budovy určenej pre návštevy a zamestnancov Úradu vlády, ďalej rekonštrukcia vnútroareálových spevnených plôch a komunikácií vrátane čestného nádvoria,“ uvádza sa v schválenom materiáli. Vláda chce sedemmiliónovou rekonštrukciou znížiť náklady na údržbu. Zavlažovanie bude automatické a na osvetlenie použijú nízkoenergetické LED svetlá. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu