FOTO: V Petržalke polícia našla už viac ako tisíc kusov munície z druhej svetovej vojny


FOTO: V Petržalke polícia našla už viac ako tisíc kusov munície z druhej svetovej vojny
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V utorok 5. marca v popoludňajších hodinách prišlo na linku 158 oznámenie o náleze väčšieho množstva vojenskej munície, ktorá bola nájdená pri výkopových prácach v blízkosti Betliarskej ulice v Petržalke. 

Na miesto sa dostavili policajní pyrotechnici, ktorí po obhliadke potvrdili, že sa jedná o muníciu z druhej svetovej vojny, a to konkrétne nemeckú protipechotnú mínu S-35. Nájdených bolo približne 400 kusov munície, ktorú policajti bezpečne odviezli z miesta. 

Pyrotechnici pokračujú vo výkopových prácach aj v stredu 6. marca. Počas druhého dňa našli ďalších 100 kusov munície. „Pripomíname, že v prípade nálezu podobnej munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulujte a ihneď informujte políciu️. Následky neodbornej manipulácie s takýmito predmetmi by boli v prípade ich explózie fatálne️,“ napísalo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti.


Aktualizované vo štvrtok 7. marca o 9:52 hod.

Policajní pyrotechnici za posledné dva dni zaistili tisíc kusov munície z druhej svetovej vojny na Betliarskej ulici v Petržalke. Ako uviedlo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti, v dohľadávaní munície budú pokračovať aj počas štvrtka. Miesto nálezu zostáva aj naďalej pod dohľadom policajnej hliadky.

Aktualizované vo štvrtok 7. marca o 16:33 hod.

Celkový počet nevybuchnutej vojenskej munície, ktorú zaistili policajní pyrotechnici počas posledných troch dní v Petržalke, je 1 095 kusov. Podľa bratislavskej krajskej polície jednotlivé kusy munície boli zaistené, prevezené z miesta nálezu a v dohľadnej dobe budú zničené.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu