Aj túto jar budú v Karlovej Vsi pristavené veľkokapacitné kontajnery. Pozrite si, kde ich nájdete


Foto: Aj túto jar budú v Karlovej Vsi pristavené veľkokapacitné kontajnery. Pozrite si, kde ich nájdete Foto: Facebook/Karlova Ves - aktuality a informácie, ktoré potrebujete vedieť

Karlova Ves pristaví aj túto jar veľkokapacitné kontajnery, ktoré budú obyvateľom slúžiť na bezplatné uloženie odpadu z domácností. Podľa samosprávy ich môžu využiť obyvatelia s trvalým pobytom v mestskej časti alebo osoby, ktoré sa preukážu vzťahom k nehnuteľnosti.

Odpad sa bude vždy zbierať v utorok a v stredu od 8:00 do 13:00 hod. Počas každého termínu budú kontajnery pristavené v dvoch lokalitách, a to v spodnej časti Karlovej Vsi a na Dlhých dieloch. Službukonajúcemu pracovníkovi treba predložiť občiansky preukaz na zápis do evidencie pre štatistické vyhodnocovanie, ktorý si zapíše meno a priezvisko, bydlisko, druh odpadu.

Do veľkokapacitných kontajnerov môžete nosiť starý rozložený nábytok, dvere, garniže, sedačky, stoličky, umývadlo či WC misu, ale aj plasty či kovový odpad. Naopak do nich nepatrí biologicky rozložiteľný odpad či nebezpečné látky, ako sú oleje, farby, rozpúšťadlá, lepidlá a obaly z nich, batérie, žiarivky, olejové filtre či zaolejované handry.

Rovnako tam nesmiete hádzať staré elektrospotrebiče, stavebný odpad z prerábania bytového jadra, tehly, tvárnice, obkladačky, okná, druhotné suroviny, ako sú plasty, papier, kovy či sklo bežnej veľkosti a ani pneumatiky.

Vedenie Karlovej Vsi zároveň pripomína, že obyvatelia si môžu objednať aj spoplatnenú službu OLO TAXI, teda mobilný zberný dvor, v rámci ktorej im smetiarska spoločnosť odvezie objemný odpad. Táto služba zahŕňa dopravu, nakladanie odpadu vyloženého pred domom, jeho odvoz a vykladanie. 

Harmonogram pristavenia veľkokapacitných kontajnerov v Karlovej Vsi:

5. marec - Parkovisko IUVENTA + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka


6. marec - Parkovisko pred cintorínom v Slávičom údolí + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

12. marec - Parkovisko IUVENTA + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

13. marec - Parkovisko pred cintorínom v Slávičom údolí + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

19. marec - Parkovisko IUVENTA + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

20. marec - Parkovisko pred cintorínom v Slávičom údolí + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

26. marec - Parkovisko IUVENTA + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka

27. marec - Parkovisko pred cintorínom v Slávičom údolí + Plocha pred ZŠ A. Dubčeka



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu