FOTO+VIDEO: Populárny Bufet na hrádzi II v Petržalke zhorel do tla, podpaľača zachytila bezpečnostná kamera


Foto: FOTO+VIDEO: Populárny Bufet na hrádzi II v Petržalke zhorel do tla, podpaľača zachytila bezpečnostná kamera
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/ Hasičský a záchranný zbor - Bratislavský kraj

V noci z piatka 1. na sobotu 2. marca 2024 sa na jednej z budov rýchleho občerstvenia na Orechovej ceste v Bratislavskej Petržalke rozšíril požiar. Obľúbený Bufet na hrádzi II po ňom zostal celkom zdevastovaný. Podľa majiteľov stojí za nešťastím podpaľač zachytený na záberoch z bezpečnostnej kamery. 

Požiar bol ohlásený pred 3:30 hod., po príchode na miesto hasiči zistili, že zasiahol už asi polovicu stavby. Zlikvidovali ho dvoma prúdmi vody, pričom zároveň z objektu vynášali rôzne predmety vrátane tlakových nádob. V dôsledku zadymenia museli použiť dýchacie prístroje. 

Pri udalosti zasahovalo dohromady 11 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy s 3 kusmi techniky. Na miesto zavolali aj zisťovateľa príčin vzniku požiarov, ktorý potvrdil, že bufet bol úmyselné zapálený neznámou osobou. Priama materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 50-tisíc eur.

K udalosti sa vyjadrili aj majitelia rýchleho občerstvenia. Tí tiež zverejnili video, na ktorom možno vidieť samotného podpaľača. Aj keď na záberoch mu nie je vidieť do tváre, niekto by ho mohol spoznať na základe chôdze, oblečenia alebo bicykla. „Pre tých, ktorí nám poskytnú informácie vedúce k vypátraniu páchateľa, sme pripravení poskytnúť finančnú odmenu,“ vyjadrili sa prevádzkovatelia Bufetu na hrádzi II. 


Útok trval podľa ich slov približne 20 minút, záškodník sa za ten čas pokúsil podpáliť koženkové kreslo, a následne pritiahol k budove kontajner na papier, ktorý podpálil. Oheň z neho sa rozšíril na celú stavbu. Zábery z bezpečnostnej kamery a ohňom zdevastovaný bufet si môžete pozrieť na priloženom videu: 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu