Od mužov pýtali intímne fotografie, následne sa im vyhrážali udaním. Bratislavská polícia zadržala 4 podvodníkov


Foto: Od mužov pýtali intímne fotografie, následne sa im vyhrážali udaním. Bratislavská polícia zadržala 4 podvodníkov Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Kriminálna polícia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III odhalila páchateľov, ktorí na internetovom fóre pre dospelých nadviazali komunikáciu s viacerými poškodenými pod vymysleným ženským profilom a viedli s nimi komunikáciu so sexuálnou tematikou. Dopisovatelia s myšlienkou, že si píšu s dospelými ženami im zasielali svoje intímne fotografie.

Následne im volal muž vydávajúci sa za otca maloletej dcéry. Ten im oznámil, že ich dcéra sa po prezretí fotografií psychicky zrútila a rozbila telefón. Preto ich žiadal o náhradu za rozbitý telefón v rôznych sumách s hrozbou, že ak nezaplatia, tak ich nahlásia na polícii. Poškodení zo strachu zaslali stovky eur na rôzne účty. 

Polícia zadržala štyri osoby, u ktorých boli vykonané domové prehliadky a iné zaisťovacie úkony.  Voči všetkým zadržaným osobám vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za pokračovací zločin vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva,“ doplnila hovorkyňa Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave Jana Šimunková s tým, že obvineným hrozí trest odňatia slobody na 4 roky až 10 rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu