VIDEO: Najlepším policajným psom v Bratislavskom kraji je Drago. Súťažil aj na majstrovstvách Slovenska


Foto: VIDEO: Najlepším policajným psom v Bratislavskom kraji je Drago. Súťažil aj na majstrovstvách Slovenska Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajný zbor Slovenskej republiky predstavuje na facebookovej stránke najlepšieho služobného psa z každého kraja. O najlepšom z najlepších rozhodne na konci verejnosť. Z Bratislavského kraja bol nominovaný policajný pes Drago.

„Je to služobný pes vycvičený na klasickú kynológiu. To znamená, že je to obranár. Robíme s ním pachové práce, stopy, predmety a nábojnice. Draga mám od svojho chovateľa. Bol cielene vybraný na prácu v polícii,“ priblížil policajný príslušník.      

Ako ďalej dodáva, Drago slúži na oddelení päť rokov. Zúčastnil sa viacerých civilných skúšok a pretekov a tiež Majstrovstiev Slovenska v klasickej kynológii.   

Klasická kynológia sa orientuje na hliadkovú službu, obchôdzkovú službu a udržiavanie verejného poriadku. Policajné psy sú vycvičené na klasické obranné a pachové práce, na vyhľadávanie predmetov a vecí súvisiacich s trestnou činnosťou a na identifikáciu osôb a vecí.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu