Policajt, plynár či elektrikár. Podomoví podvodníci vylákali peniaze z obyvateľov Bratislavského kraja


Foto: Policajt, plynár či elektrikár. Podomoví podvodníci vylákali peniaze z obyvateľov Bratislavského kraja Foto: Ilustračné foto/pexels.com

V priebehu posledných mesiacov Polícia Slovenskej republiky upozornila na viaceré internetové a telefonické podvody. V súčasnosti sa však stále nájdu aj podvodníci, ktorí navštevujú bytové domy. Na vylákanie peňazí od obyvateľov predstierajú, že sú elektrikári, plynári či iné tradičné povolanie.

Policajti v Bratislavskom kraji evidujú počas posledných dní niekoľko podobných prípadov. V prvom z nich sa neznámy páchateľ poškodenej predstavil ako policajt kontrolujúci okolie jej bydliska, nakoľko v danej lokalite dochádza ku krádežiam.

V druhom prípade páchateľ využil identitu zamestnanca plynárenskej spoločnosti kontrolujúceho merače. Následne poškodeného informoval o nedoplatku a vyžadoval od neho peniaze. Zároveň použil známy trik s požiadavkou rozmenenia bankovky, aby majiteľa bytu ešte viac zmiatol. Obe situácie sa evidovali v druhom bratislavskom okrese, do ktorého patria mestské časti Ružinov, Vrakuňa a Podunajské Biskupice.


Ďalší neznámy páchateľ si odsledoval staršieho pána, ktorý si vyberal z bankomatu hotovosť. Predstavil sa mu ako elektrikár, ktorý vykonáva výmenu poistiek. Za danú službu si od seniora vyžiadal 100 eur. V štvrtom bratislavskom okrese nešlo o jediný prípad - ďalší senior prišiel o 90 eur. Oboma prípadmi sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV.

Polícia radí, aby ľudia nevpúšťali cudzie osoby do svojich príbytkov alebo si pred vstupom dostatočne overili ich vierohodnosť. Zároveň apeluje na to, aby rodinní príslušníci informovali svojich starších príbuzných o podvodných taktikách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu