Bombu na strednej škole na Pántoch mal nahlasovať jej 17-ročný študent, hrozí mu 6 rokov väzenia


Foto: Bombu na strednej škole na Pántoch mal nahlasovať jej 17-ročný študent, hrozí mu 6 rokov väzenia Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III našli osobu, ktorá minulý rok v decembri šírila poplašné správy o výbušnine na strednej škole na Pántoch. Má ísť o 17-ročného D. V. z Bratislavy, ktorý je obvinený z trestného činu vydierania a šírenia poplašnej správy. 

Stredná škola v čase od 18. do 20. decembra dostala celkovo šesť správ s výhražným textom, kde bolo napísané, že v škole je umiestnená bomba . V niektorých správach požadoval odosielateľ aj vysokú finančnú hotovosť, ktorú mu mala škola poslať na jeho kryptopeňaženku, inak by škola vybuchla.

Policajti po prijatí každého oznámenia evakuovali a skontrolovali celú školu a aj ubytovňu. Žiaci a zamestnanci školy čakali počas kontroly v evakuačných autobusoch, pretože kontroly trvali niekoľko hodín a v tom čase mrzlo. 

️Keďže sa jednalo o závažné trestné činy, vydieranie a šírenie poplašnej správy, policajti začali vyšetrovanie na slovenskej, ako aj na medzinárodnej úrovni. Pomáhali im aj odborníci z IT sektoru. Po získaní  dostatočných dôkazov vydal príslušný súd príkazy na vykonanie domových prehliadok na viacerých miestach Bratislavy, pri ktorých vyšetrovatelia zaistili množstvo dôkazov. 


„‍️Vyšetrovaním sa podarilo identifikovať podozrivého a zabezpečiť dostatočné dôkazy na jeho zadržanie a vznesenie obvinenia. Jednalo sa o študenta predmetnej školy. Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu, s ktorým sa sudca stotožnil. V súčasnosti je obvinený stíhaný väzobne,“ doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Polícia zároveň apelujeme na verejnosť, aby nerobili takéto veci ani zo žartu či pri snahe vyhnúť sa vyučovaniu, pretože to má vždy závažné dôsledky. Za takýto čin hrozí trest odňatia slobody až na 6 rokov, pričom páchateľ môže byť stíhaní väzobne, ako je tomu aj v tomto prípade.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu