Viničné sa môže pochváliť asi najmenším májom na Slovensku. Znižujeme uhlíkovú stopu, reagujú vipne miestni


Foto: Viničné sa môže pochváliť asi najmenším májom na Slovensku. Znižujeme uhlíkovú stopu, reagujú vipne miestni Foto: FB Anita Tomaškovičová

„Tento rok len takto?“ Práve týmto komentárom zverejnila fotku asi najmenšieho mája na Slovensku na sociálnej sieti pani Anita z Viničného. Kým v iných obciach stavajú tradičné máje, ktoré sa čnejú do výšky, ten vo Viničnom je zasadený v kvetináči a svojou výškou veru neohromí. Ale prevedením možno áno.

Napriek tomu svojrázny máj v dedine neďaleko Pezinka dokázal zaujať. A ak by sa konala súťaž o najmenší máj v krajine, určite by nebol len do počtu.

„Mne je osobne veľmi ľúto, že táto pekná tradícia v našej obci evidentne “zomrela “. Zoberme si príklad z iných obcí napr. Vinosady. Takto sa to robí do psej matere,“ nešetrila však v reakcii pod fotografiou kritikou pani Janka a pomohla si pritom aj známym výrokom známeho politika. „Ale veď lepšie ako nič, najoriginálnejší v celom okrese,“ zareagovala pozitívnejšie pani Zuzana.

Asi najoriginálnejší komentár však pridal pán František a to rovno v miestnom nárečí. „Ná šak čo?!!! Ve Švancpochu ideme príkladem zmenšováná tak často spomínanej a preferuvanej uhlíkovej stopy. Nevyrúbaný strom = vácej kyslíka = menšá onee, stopa uhlíková.“ Aj tento komentár je dôkazom, že k ľudovým tradíciám sa dá pristúpiť inovatívne a zaujímavo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu