Posádkový dom na Dullovom námestí dostane nový šat


Foto: Posádkový dom na Dullovom námestí dostane nový šat Foto: FB Košická ulica - Bratislava

Výrazná, neprehliadnuteľná budova na Dullovom námestí v Bratislave vznikla ešte v 20. rokoch minulého storočia ako jedáleň pre zamestnancov neďalej továrne Cvernovka. Sto rokov sa však podpísalo aj pod jej stav a objekt si už vyžaduje opravu.

Rekonštrukciu stavby, ktorá dnes slúži ako posádkový klub armády má na starosti ministerstvo obrany. Obnova posádkového klubu, ktorý využíva aj vojenská hudba ozbrojených síl bude pomerne rozsiahla. „Súčasťou prác bude zateplenie obvodových stien, stropu a strechy, výmena výplňových konštrukcií, ako sú okná alebo dvere, ďalej drobné zmeny dispozície vo vnútorných priestoroch a s tým súvisiace práce vrátane obnovy a výmeny vnútorných inštalácií (napr. vodovod, kanalizácia, vykurovanie, elektroinštalácia a pod.). Okrem toho sa zmodernizuje hudobná skúšobňa a vytvorí nahrávacie štúdio,“ píše portál yim.ba. Práce sa začnú kvôli rôznym povoleniam pravdepodobne na budúci rok.

Okrem vojenskej hudby v budove skúšajú ďalšie hudobné telesá spojené s armádou, konajú sa v nej však aj rôzne spoločenské podujatia. O tom, že posádkový dom armády prirástol obyvateľom Dullovho námestia k srdcu, svedčí aj komentár, ktorý k správe o rekonštrukcii pripojila pani Soňa. „Táto budova patrí nedomysliteľne k môjmu detstvu, keďže som mala okno mojej izby rovno oproti nej. Sobotné upratovanie bolo úžasné s podmazom “posádkovej” hudby… tak dúfam, že sa jej kolorit zachová.“

Zdroj: FB Košická ulica - Bratislava







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu