V bratislavskej Dúbravke sa minulý týždeň opäť objavili diviaky, späť do lesa ich zahnala mestská polícia


Foto: V bratislavskej Dúbravke sa minulý týždeň opäť objavili diviaky, späť do lesa ich zahnala mestská polícia Foto: Mestská polícia Bratislava

V niektorých častiach Bratislavy sa minulý týždeň opäť vyskytli diviaky. Objavujú sa predovšetkým v neskorých večerných a nočných hodinách. Tri hlásenia o diviakoch dostali mestskí policajti, ktorí zasahovali pri ich pohybe medzi domami v oblasti Švantnerovej a Agátovej ulice, ako aj ulice Mikuláša Schneidera - Trnavského.

Hliadkam z dúbravského okresu sa podarilo diviaky opatrne zahnať späť do lesa. Mestská polícia radí, že v prípade, ak natrafíte na diviaky v meste, zbytočne na seba neupozorňujte, nesnažte sa ich odplašiť sami, nefoťte ich ani nenatáčajte.

Policajti zdôrazňujú, že netreba do nich ani hádzať kamene či iné predmety a rovnako sa nepokúšať prejsť priamo cez stádo. „Prejdite radšej na druhú stranu cesty alebo ich obíďte. Psy majte na vôdzke. Ak sa cítite ohrození privolajte bezodkladne hliadku mestskej alebo štátnej polície, ktorá vás dostane do bezpečia,“ vysvetlila Mestská polícia Bratislavy na svojej webovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu