VIDEO: Dovolenka v Chorvátsku? ZSSK vypravila do Splitu prvý vlak, odišiel priamo z Bratislavy


Foto: VIDEO: Dovolenka v Chorvátsku? ZSSK vypravila do Splitu prvý vlak, odišiel priamo z Bratislavy Foto: ZSSK

Čas letných dovoleniek sa blíži a na sezónny záujem cestujúcich reagujú aj slovenské železnice. Do obľúbenej destinácie Slovákov, do chorvátskeho Splitu, budú pravidelne vypravovať vlak.

„Už máte plány na letnú dovolenku? Predstavte si, žiadne hodiny v zápchach a následné hľadanie parkovacieho miesta, iba sa ráno zobudíte a z okna vidíte more. Poďte s nami objavovať Chorvátsko bez zbytočného stresu a VLAKOM!“ píše ZSSK. 

Projekt vznikol v spolupráci s rakúskych národným dopravcom ÖBB. Vlak bude začínať v stanici Bratislava Nové Mesto a pokračovať cez Petržalku. Autovozne sa však pre výluku trate v Marchenggu pripájajú len z Viedne. 



„V tomto roku budú vlaky jazdiť počas šiestich mesiacov a to od 3. mája do 5. októbra. Z Bratislavy budú do Splitu vyrážať každý piatok, stredu a nedeľu a cestu späť budú absolvovať v pondelok, štvrtok a sobotu,“ hovorí hovorca ZSSK Dominik Drevický.

„Vlak do chorvátskej dovolenkovej destinácie predstavuje jeden z najobľúbenejších produktov Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorý spolu s ÖBB prevádzkujeme už po štvrtýkrát. To, že Slováci milujú Chorvátsko a chcú doň každoročne cestovať, je cítiť aj na číslach. Aktuálne je spolu predaných viac ako 11-tisíc lístkov na vlak do Splitu a späť,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ ZSSK. 

A čo za taký špás zaplatíte? Pre dospelého na sedenie z kategórie Sparschiene Komfort (zvýhodnené cestovné – možnosť vrátenia za určitých podmienok) ceny lístkov začínajú od 39,90 eur. Dajú sa kúpiť v pokladniciach ZSSK s Komplexným vybavením cestujúcich alebo online na Home – Nightjet.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu