Policajná naháňačka v Slovenskom Grobe sa skončila streľbou, vodič takmer zrazil policajtov


Foto: Policajná naháňačka v Slovenskom Grobe sa skončila streľbou, vodič takmer zrazil policajtov Foto: KR PZ Bratislava

Včera večer, 14. januára, krátko po 21:30 spozorovala policjaná hliadka muža, ktorý vyšiel z pohostinstva v obci Slovenský Grob a nastúpil do auta zn. Opel Corsa. Muž vysokou rýchlosťou viedol auto po Hlavnej ulici v smere do Pezinka. Policajti sa ho rozhodli zastaviť a podrobiť kontrole. 

Vodič neuposlúchol svetelné a zvukové znamenia hliadky, ktorými ho vyzývali, aby zastavil auto. Vodič však neuposlúchol ani ani opätovnú výzvu.  

„Následne prenasledované vozidlo náhle zmenilo smer jazdya po Chorvátskej ulici sa vracalo späť na Hlavnú ulicu, kde vošlo na parkovisko predpohostinstvom. Tu vodič prudko zabrzdil, s vozidlom dostal šmyk a následne ostal stáť. Policajti ihneď vystúpili zo služobného vozidla pričom vodiča neustále vyzývali aby upustil od protiprávneho konania a vystúpil z vozidla. Zároveň policajti použili hrozbu zbraňou na vozidlo,“ informuje Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

Vodič nerešpektoval ani tieto výzvy a autom sa pohol smerom k hliadke a začal zrýchľovať. Keďže sa udalosť odohrávala na verejnom priestranstve a v okolí neboli žiadne iné osoby, jeden z policajtov použil služobnú zbraň na varovný výstrel do vzduchu. 

Vodič však nezastal a svojou jazdou ohrozil dokonca policajtov. Obaja museli z jeho jazdnej dráhy uskočiť, aby sa vyhli zrážke. 

Z uvedeného dôvodu, keďže ani varovný výstrel vodiča neodradili v jazde pokračovať, policajti v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore opakovane vystrelili do ľavej spodnej časti vozidla,“ dodáva hovorkyňa. 



Vodič nereagoval ani na streľbu a pokračoval smerom k hlavnej ulici, pričom ho hliadka ďalej prenasledovala.  

„Vodič nakoniec zastavil na trávnatej ploche nachádzajúcej sa po pravej strane vozovky na Hlavnej ulici,“ informuje polícia. 

Polícia muža zaistila putami. Po vytiahnutí vodiča z auta však zistila, že má na stehne strelnú ranu. Poskytli mu preto pomoc a privolaná služba Rýchlej zdravotnej pomoci ho previezla do nemocnice. 

Alkohol v dychu muža polícia nezistila. Za účelom zistenia požitia omamných a psychotropných látok bol nariadený odber krvi muža. Polícia zistila, že mužovi už zadržali vodičský preukaz, pretože má odobraté vodičské oprávnenie na všetky skupiny. 

„Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za uvedené konanie v súlade s ustanoveniami trestného zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Bližšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ vysvetľuje hovorkyňa.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava