Na pumpe pri Malackách natankovali a ušli. Pozor na auto s chorvátskou ŠPZ, značky si však môžu aj meniť


Foto: Na pumpe pri Malackách natankovali a ušli. Pozor na auto s chorvátskou ŠPZ, značky si však môžu aj meniť Foto: FB Mirec Stacho / HAKA

Ku krádeži malo podľa diskusie pod príspevkom dôjsť na pumpe vo Veľkých Levároch. Posádka moderého vozidla s chorvátskou poznávacou značkou „nakúpila“ pohonné hmoty bez platenia a následne z pumpy ušli.

„Dávajte si na týchto dvoch pozor, zámerne natankujú, šofér ani nevyjde von a ujdú,“ opísal udalosť priamy svedok krádeže. ŠPZ v tomto prípade nemusí byť žiadnym vodítkom, keďže títo zlodejíčkovia zvyknú ŠPZ následne vymeniť.

V skupine, kde bola fotografia uverejnená vznikla rozsiahla diskusia, ako takýmto činom predchádzať. Viacero prispievateľov predpokladá, že tankovanie bez zaplatenia bude čerpacie stanice motivovať k tomu, aby postupne zaviedli platbu cez terminál už pred samotným tankovaním.

„Ja si myslím že otázka času kedy zavedú terminál pri pištoliach na pumpe, pokiaľ nepípneš kartu nenatankuješ,“ domnieva sa Boris a rovnako aj Ľuboš. „Je len otázka času, kedy zavedú systém prednostnej platby kvôli takýmto magorom.“

V zahraničí je na niektorých pumpách takáto platba už dnes realitou. Okrem karty sa však dá do automatu použiť aj hotovosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu