SLOVENSKÓÓÓÓ! ONLINE prenos z MS 2024. SLOVENSKO - NEMECKO (4:6)


Foto: SLOVENSKÓÓÓÓ! ONLINE prenos z MS 2024. SLOVENSKO - NEMECKO (4:6) Foto: SZĽH/Andrej Galica

19:00 Týmto ukončujeme náš online prenos. Ďakujeme, že ste prvý zápas slovenských chlapcov sledovali s nami. 

18:54 Zápas Nemecka a Slovenska sa zakončil v zápale emócií. Za zvukov záverečných sirén došlo pred nemeckou bránkou k bitke, po ktorej skončili hráči na oboch stranách na zemi. Finálny stav slovenskej premiéry na tohtoročnom šampionáte je 4:6.

18:53 Len 15 sekúnd pred koncom zápasu Matúš Sukeľ znížil gólový náskok Nemecka na 4:3. Ani tento malý úspech však už slovenskej reprezentácii k víťazstvu v úvodnom zápase nestačil. 

18:51 Nemecká reprezentácia svoje víťazstvo spečatila len sekundy pred koncom poslednej tretiny. Gólom do prázdnej brány po odvolaní slovenského brankára zvýšili gólový stav na 3:6.

18:45 Nemci gólový rozdiel navýšili len tri minúty po úspešnej slovenskej akcii. Gólový stav sa blízko záveru poslednej tretiny zmenil na 3:5.

18:42 Juraj Slafkovský vystrelil gól, ktorý znížil gólový náskok Nemecka na 3:4.

18:35 Po potýčke pred nemeckou bránkou padli dva tresty pre slovenskú stranu a trest pre nemeckého hráča. Najbližších 24 sekúnd sa bude hrať v počte štyri na štyri. Nemecká strana bude následne hrať v presilovej hre.

18:29 Na základe výzvy nebol slovenský gól uznaný. Gólový stav je preto stále 2:4.

18:26 Našim chlapcom sa podarilo presilovú hru premeniť. Hneď v prvých sekundách hry piatich na štyroch znížili gólový náskok na 3:4.

18:24 Po nedovolenom zákroku nemeckého hráča si v polovici poslednej tretiny zahráme v početnej prevahe.

18:19 Nemecká reprezentácia v piatej minúte poslednej tretiny zvyšuje gólový náskok na 2:4.

18:12 O osude našich chlapcov stále nie je rozhodnuté. Tretia tretina úvodného zápasu Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v ostravskej aréne práve začína. Aktuálny stav je 2:3.

17:54 Napínavá druhá tretina sa skončila so stavom 2:3. Nemeckému tímu dopomohli aj dve presilové hry, ktoré slovenskú reprezentáciu postavila do nevýhodnej pozície. V oboch prípadoch sa Nemcom výhodu podarilo premeniť na rozdielový gól.

17:53 Len 28 sekúnd pred koncom druhej tretiny Nemci opäť skórovali. Gólový rozdiel tak opäť vrátili do hry. Súčasný gólový stav je 2:3.

17:51 Po nešťastných góloch v oslabení, po ktorých nemeckí hráči skórovali dvakrát sa slovenskí hokejisti vrátili do formy. Len štyri minúty po prvom góle stav vyrovnali na 2:2.

17:47 Po sérii úspešných akcií boli slovenskí chlapci konečne úspešní. Po dramatických súbojoch pred nemeckou bránou sa podarilo našim reprezentantom znížiť gólový rozdiel na 1:2.

17:44 Po krásnej akcii slovenských chlapcov je stav stále rovnaký. Gól do nemeckej brány nedostali ani po dorážke Juraja Slafkovského.

17:38 Nemecký tím skóroval aj v druhej presilovej hre. Slovákom nepomohlo prečkať ani krušné minúty v oslabení o dvoch hráčov. Nemci tak gólový rozdiel v druhej polovici druhej tretiny zvýšili na 0:2.

17:34 Rozhodcovia potvrdili platnosť gólu. Za neúspešný challange budeme hrať v ďalšom oslabení.

17:30 Nemcom sa presilovú hru podarilo využiť a puk po sérii akcií na bránu prešiel našim brankárom. Skóre v polovici prvej tretiny zmenili na 0:1. Platnosť gólu budú rozhodcovia preverovať cez videozáznam.

17:28 Po druhom nedovolenom zákroku Petra Čerešňáka pred bránou slovenského gólmana budú naši chlapci prečkávať minútu a pól v hre piatich na troch. Peter Čerešňák bol vylúčený na dlhé 4 minúty.

 Zdroj: Reprofoto TV JOJ/ Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji


17:27 Slováci budú po tvrdom zákroku (crosscheck) Matúša Sukeľa voči nemeckému hráčovi hrať dve minúty v oslabení.

17:17 Peter Cehlárik sa po prieniku do útočného pásma dostal do jedinečnej gólovej šance, puk v bráne neskončil ani po niekoľkých dorážkach.

17:14 Druhá tretina úvodného zápasu Slovensko-Nemecko odštartovala. Slovenský tím nadviazal na nemecký útok v úvode prvej tretiny. Hneď prvou akciou v druhej tretine im vrátili požičané, avšak, bez strely do brány.

 Zdroj: Reprofoto TV JOJ/ Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji

16:55 Úvodná 20-minútovka sa skončila nerozhodne 0:0. 

16:43 Na nemeckej strane sa bude vylučovať. Naši chlapci môžu využiť dve minúty v hre 5 na 4 na prvý gól dnešného zápasu.

16:36 Slovenskí hokejisti sa po krásnej akcii dostali až do útočného pásma. Šancu na gól však ani po dvoch strelách na bránu nepremenili.

16:29 Slovenský tím sa v presilovej hre Nemcov dostal do gólovej šance. Nemecký hokejista si po zakázanom bránení sadne na trestnú lavicu. Hrať sa bude vo formáte štyri na štyri. 

16:27 Nemecký tím si zabojuje v presilovej hre. Po faule Martina Pospíšila čakajú slovenských reprezentantov 2 ťažké minúty.

16:20 Zápas v ostravskej Aréne oficiálne odštartoval. Našich chlapcov čaká na ľade 60 ťažkých minút proti minuloročným strieborným medailistom. Nemecký tím sa dostal ku gólovej šanci už zakrátko po rozohraní zápasu.

 Zdroj: Reprofoto TV JOJ/ Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji

Hokejové majstrovstvá odštartovali

Prišlo to, na čo všetci nadšenci ľadového hokeja tak dlho čakali. Ďalší ročník MS v hokeji dnes začal svoju šnúru v susednej Českej republike. Slovenskí reprezentanti majú česť odštartovať turnaj v ostravskej Aréne v zápase proti minuloročným strieborným Nemcom. 

Slovensko v tomto roku odprezentuje namakaná zostava. Pod vedením ostrieľaného kapitána Tomáša Tatara, ktorého fanúšikovia poznajú zo zámorskej NHL, sa na ľade pod slovenskou zástavou ukážu starí harcovníci, no aj mladé a nádejné tváre slovenského hokeja. 

Mnohí tak od našej tohtoročnej zostavy, ktorú experti hodnotia ako jednu z najlepších za posledné roky, očakávajú veľké úspechy. Hneď prvom zápase sa naši chlapci postavia proti minuloročným medailistom.

Nemecko rozhodne nebude ľahkým súperom. Zo štrnástich vzájomne odohraných zápasov na šampionáte hrá bilancia v prospech súpera. Nemecko už v zápasoch s našimi chlapcami dosiahlo 8 výhier. Všetci fanúšikovia doma aj na štadióne však dúfajú, že naši reprezentanti bilanciu znížia a pripíšu si na konto 6. výhru proti nemeckej reprezentácii. 

Slovenskú reprezentáciu zdobí pestrá súpiska 

Pod vedením Tomáša Tatara sa v tíme odprezentuje 22 hráčov a 3 brankári. Slovenskú bránu budú strážiť ostrieľaní brankári: Samuel Hlavaj, Stanislav Škorvánek a Matej Tomek. V obrane ich postrážia: Peter Čerešňák, Martin Fehérváry, František Gajdoš, Andrej Golian, Mário Grman, Michal Ivan, Patrik Koch a nová krv z nedávneho NHL draftu Šimon Nemec. 

V útok sa predstavia skúsení hráči, ako Peter Cehlári, Marek Hrivík, Lukáš Cingel, Marko Daňo, Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ, Miloš Kelemen, Pavol Regenda a Tomáš Tatar. Reprezentáciu podporí aj dnes ešte stále mladá krv v podaní Juraja Slafkovského, Martina Posíšila, Martin Faško-Rudáš či Viliam Čacho.

Zdroj: IIHF


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu